Komentari

betel.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • vilimstvor

    dolje antivakseri!! živio korona virus!!

    avatar

    15.11.2021. (09:09)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    fleksi je zakon!!!

    avatar

    15.11.2021. (09:40)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    Švajcarska je milicija bolje izdresirana, pardon, istrenirana, šta je je :)

    avatar

    15.11.2021. (10:23)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    Pravilo 1 Nürnberškog pravilnikaika

    (a) “Dobrovoljni pristanak ljudskog subjekta je apsolutno bitan. To znači da uključena osoba treba imati pravnu sposobnost za davanje pristanka; treba biti smješten tako da može ostvariti slobodnu moć izbora, bez intervencije bilo kojeg elementa sile, prijevare, prisile, prekoračenja ili drugog skrivenog oblika prinude ili prisile; i trebao bi imati dovoljno znanja i razumijevanja elemenata predmetnog predmeta kako bi mu omogućio da donese razumnu i prosvijetljenu odluku.

    (b) Ovaj posljednji element zahtijeva da ispitanik prije prihvaćanja potvrdne odluke mora biti upoznat o prirodi, trajanju i svrsi pokusa; način na koji se to provodi; sve neugodnosti i opasnosti koje se razumno očekuju; i posljedice na njegovo zdravlje ili osobu koje bi mogle proizaći iz njegovog sudjelovanja u eksperimentu.


    teško je shvatiti zašto se danas ljudi dragovoljno odriču pasusa (b)

    (c) Dužnost i odgovornost za utvrđivanje kvalitete pristanka leži na svakom pojedincu koji inicira, usmjerava ili sudjeluje u eksperimentu. To je osobna dužnost i odgovornost koja se ne smije nekažnjeno prenijeti na drugoga
    (misli se na "stožer").

    avatar

    15.11.2021. (11:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...