Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • eum

    "A sve ono što mi ljudi obično nazivamo grijehom, samo su posljedice toga što ne živimo u zajedništvu s Bogom"

    avatar

    15.06.2020. (11:34)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    važna je svijest, da se spozna grijeh ili ono što netko loše čini

    avatar

    15.06.2020. (11:48)    -   -   -   -  

  • sokolova

    Čovjek je često slab za iskušenja, no imamo zato slobodnu volju da razlučimo šta je dobro a šta ne. Često razmišljam o čovjeku u njegovim slabostima i o životu kojeg živi često "u spavanju", i prema tome i grijeh počini takoreći u neznanju ili spavanju... Vjerujem, da nam se neće tako strogo suditi. Ipak je čovjek samo čovjek. A Bog(nek mi se ne uzme za grijeh što neuka zaključujem) sav od Ljubavi i milosti. Al...jasno,sve ima svoje granice: :)

    avatar

    15.06.2020. (22:07)    -   -   -   -  

  • eum

    @karenjina 00,
    Ima jedna maksima što se ljubavi i slobode tiče a glasi: Ljubi i čini što te volja! Dakle, ovdje se misli na čovjeka koji je prihvatio Boga kao svog Oca i stvoritelja, ljubi Boga i samog sebe, takav čovjek razmišlja što će činiti i što je Bogu ugodno da čini, te se tako i ponaša. Takav čovjek i ne može griješiti jer je njegov grijeh iz nehaja ili neznanja (nesavršenosti) te ga Duh ljubavi stalno prati i ispravlja svojim savjetima. Ta maksima završava rječima: Budi volja Tvoja a ne moja! Job je sve izgubio kada ga je Bog iskušavao, ali on se nije dao, stalno imao na umu te je govorio: Bog je dao Bog je i uzeo!. Dakako, Bog je milosrdan te on nas ne kažnjava, a Zakoni života (moralni zakon, zakon ljubavi..sjetve i žetve..) su takvi da čovjek i kada griješi, posljedicama koje se događaju, on sam sebe kažnjava. Tp

    avatar

    15.06.2020. (23:10)    -   -   -   -  

  • eum

    @shadow-of-soul,
    Upravo zato svijest je važna da po savjesti svaki čovjek može saznati kada griješi i koliko je pogriješio (tu se misli na ispravnu savjest jer ima savjest koja nije odgajana u duhu ljubavi i istine nego recimo - novca, egoizma, moći - pa takva savjest ne koristi na dobro te ne upozorava na grijeh nego ih potiče). Svakom je dato svijesti toliko da može spoznati razliku između dobra i zla te u tom smislu, koristeći svoju slobodu može i mora preuzeti odgovornost za učinjeno ili počinjeni grijeh. Osim toga svi imamo zadaću permanentnog obrazovanja i odgajanja svijesti sa svojim životnim iskustvom. Godinama iskustveni proces svijesti i savjesti se usklađuje te čovjek sve manje griješi te se tako se priprema da što čišćeg duha dođe pred Gospodina. Čak i oni koji nisu u vjeri, ali čine dobro na ovome svijetu, ako u zadnji čas priznaju Boga kao svoga Oca, bit će spašeni. Uvjeren sam da na to pitanja - na koncu života, svojim djelima i/ili riječima moraju odgovoriti svi ljudi. Tpp

    avatar

    15.06.2020. (23:30)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    Pozdrave ostavljam :)

    avatar

    16.06.2020. (10:11)    -   -   -   -  

  • Violenta

    Odlična knjiga gđe Marije, a i tvoji osvrti ;*...

    avatar

    16.06.2020. (13:12)    -   -   -   -  

  • sokolova

    Hvala ti na iscrpnom komentaru. Volim knjigu o Jobu.
    "....zakoni života(...) su takvi da čovjek i kada griješi, posljedicama koje se događaju, on sam sebe kažnjava. ".. riječi koje potresaju dubinom. Zvone mi mislima otkako sam pročitala.
    Srdačan pozdrav!

    avatar

    16.06.2020. (17:42)    -   -   -   -  

  • eum

    Zakone života "napisala" je savršena Osoba, i oni su savršeni. Naš svijet je predviđen kao takav - nesavršen, zato su svi zakoni koje je čovjek donio nesavršeni.
    (EuM)

    avatar

    17.06.2020. (12:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...