Komentari

marivall.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • marival

  Umrijeti od mjera ili preživjeti coronu pitanje je sad?

  avatar

  15.03.2020. (10:52)    -   -   -   -  

 • Unusual suspect

  Hodamo na rubu već dugo vremena, ali ovakva vremena nam daju naslutiti da se ništa nije u našoj prirodi previše promijenilo.

  Sad, više nego ikad, ne mogu podnesti ljude koji DANGUBE (nemam nijednu drugu riječ za to, stvarno nemam) i pronalaze, očito, smisao svog postojanja u beskrajnom kafenisanju i boravljenju u zatvorenim prostorima, kafićima ili što već... A tek dok počne ona priča da im treba kafe da bi se uspješno započeo dan. Vražji ovisnici koji garant u bradu mrmljaju kako se mladi drogiraju* s marihuanom i čim sve ne. Već je krajnje vrijeme da si priznamo neke stvari, vrijeme da pogledamo u zrcala. Malo pažnje obratiti na jedino mjesto na kojem ona treba biti - na nas same.

  avatar

  16.03.2020. (08:55)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Nažalost, u pravu si što se tiče mirovina (umirovljenik sam). Uopće se ne zavaravam da do toga neće doći. Ako su nam zbog rata smanjili mirovine i tim novcem kupovali oružje (a dobar dio strpali sebi u džepove) ne vidim zašto to ne bi učinili i sada.
  Usput: kad je počela ova fertutma oko korone i kad su se samo brojali umrli i zaraženi, govorio sam i pisao na blogu da to nije glavni problem već je deseterostruki problem utjecaj korone na gospodarstvo, pogotovo naše kojemu je temelj turizam. Političarima je ta misao iz guzice u glavu došla prije otprilike dva-tri tjedna.

  avatar

  16.03.2020. (10:52)    -   -   -   -  

 • marival

  @Unusual, doista se u našoj prirodi ništa neće previše promijeniti. Jučer ujutro prije odlaska na posao ( svoj OPG u kojem mogu zaraditi samo ako si sama osiguram tu zaradu ) poslala sam mail u ministarstvo poljoprivrede napisavši im ovo što sam navela u postu. U trenutku predaha na poslu dodatno sam nazvala ministarstvo i provjerila je su li dobili mail. U tajništvu sam razgovarala sa izuzetno ljubaznom osobom koja mi je rekla da će istog trenutka nakon završenog razgovora mail proslijediti osobama koje moraju dobiti te informacije. Bilo mi je nekako malo lakše pri duši. Kad sam došla kući dočekao me mail iz Ministarstva poljoprivrede:

  [Poštovana gospođo V...,

  molimo Vas da se sa svim uputima vezanima uz koronavirus i aktualnu situaciju obratite nadležnom tijelu Nacionalnom stožeru civilne zaštite putem maila stozercz@mps.hr.  S poštovanjem,

  Ministarstvo poljoprivrede


  Eto, ništa se kod nas ne mijenja. Jer taj je mail jednostavno trebao glasiti da su sve primili na znanje i da su mail oni proslijedili Nacionalnom stožeru.

  Dodatno sam usput od ukućana čula kako Ministar Marić apelira na poslodavce ugostitelje da ne otpuštaju radnike. Potpuno krivo. Svjesna sam toga da mnogi ugostitelji ( pogotovo tijekom sezone ) ne izdaju račune, dakle varaju državu, ali ima i onih koji pošteno obavljaju svoju djelatnost. Sve dok ministar ne postane svjestan činjenice da ugostitelj ne može za svakog radnika odvojiti npr. 6.000,00 kn brutto ( neki imaju i 8 zaposlenih ) ako ne rade - rješenja nema. Ministar mora reći da ne otpuštaju radnike jer će im država isplatiti naknadu koju plaćaju i onima u izolaciji ili onima na Zavodu za zapošljavanje. Inače je jedino logično da poslodavci u dogovoru sa radnicima uruće te otkaze kako bi spasili sebe od nepotrebnih troškova i kako bi radnicima osigurali naknadu.

  avatar

  17.03.2020. (01:56)    -   -   -   -  

 • marival

  @semper, mislim da im još nije došlo iz guzice u glavu da je gospodarstvo i njegov spas jedino što nas može izvući iz svake krize, ukljućujući i ovu sa coronom. Nikad mi nije bio problem niti će biti da mi netko smanji ionako mala primanja da bi se npr. kupilo oružje da bi se obranilo domovinu, ali bijes se javi kad saznaš da je neko ta sredstva opet iskoristio sa besramno bogaćenje.

  Jačanje gospodarstva osnova je i najbolja drmografska mjera ( baš kao što je i Irska na vrijeme shvatila ). Naši razmišljaju o dodjeli sredstava da bi se ljudi vratili. Mnogi koji su otišli imali su ovdje sigurna primanja i mogli su normalno živjeti i dati doprinos razvoju domovine. I slažem se da građanima treba dodijeliti sredstva da bi pokrenuli neki svoj posao, ali ne nužno dodijeliti najprije ovima koji su otišli.

  U svoj ovoj katastrofi ( kojoj i sami doprinosimo neodgovornim ponašanjem ) najviše žalim one koji su stvarno bolesni i kojima dodir sa coronom znači oprostiti se sa životom. Ova kriza iznjedriti će brojne heroje, ali i izvući na površinu svu bijedu našeg sustava i naših političara i "uhljeba" od lokalne do državne razine.

  Iskreno hvala na komentarima i tebi i @Usual.

  avatar

  17.03.2020. (02:22)    -   -   -   -  

 • DreamOfStone

  https://youtu.be/FF79zvZok48

  avatar

  19.03.2020. (08:49)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...