nedjelja, 15.03.2020.

Mjere

Prije svega moram naglasiti da ovaj post pišem u jednom dahu, bez provjera mnogih podataka koje inače volim proučiti prije pisanja. Bez provjere podataka znam što mjere donose mojoj obitelji koja je odavno obrtnička i državi mnogo više daje nego od nje prima. Jedna od mjera je zatvaranje ugostiteljskih objekata. Proizvodimo proizvode koje isporučujemo hotelima i pizzerijama. Ja osobno dodatno proizvodim sadni materijal povrća. Za prijevoz robe iz Nizozemske i materijal plaćeno je 50.000,00 kn. Ja za svoje sjeme i zemlju već potrošila 10.000,00 kuna. Sve je već plaćeno. Za sebe imam rješenje ukoliko mi bude određena samoizolacija da je provodim u plasteniku i spavam u autu, jer ne mogu dozvoliti da propadne 20.000 biljki koje treba početi pikirati. I da nemam što ni prodati ni posaditi. Dakle, moje ulaganje imam šanse spasiti. Ovih 50.000,00 kn će propasti jer mjere nisu cjelovite. Moglo se uz zatvaranje ugostiteljskih objekata otvoriti skladišta za prihvat robe proizvođača čija bi se roba prodavala u trgovinama kad već ne može u ugostiteljskim objektima. I dio ulaganja bio bi spašen.

Sve priče o tome kako su penzije i plaće sigurne su prazne priče koje će uskoro pasti u vodu. Mogle su biti sigurne samo tako da se već jučer donijela odluka da svi oni koji rade u hladnom pogonu ( sabor, učitelji , vrtići....) prime prosječnu plaću RH. Za iznimne napore onih koji rade više povećati im plaću. Apelirati na svjest građana ne time da se govori da će svi biti zdravstveno zbrinuti jer jednostavno respiratora nema dovoljno. Napominjem da živim u zgradi u kojoj je i oboljeli od corona virusa. Pametnjakovići su se vratili iz Italije gdje su radili i gdje je objekt bio zatvoren zbog corone. Pa su se obojica prije odlaska kući najprije zaustavili svako u svom kafiću. Jedan kafić u našoj zgradi. Umjesto da su se već na granici prijavili i odradili posao odgovorno. Ali čemu biti odgovoran kad corona mlade ne ubija, zar ne?

Topla preporuka ugostiteljima da već sutra otpuste sve djelatnike. Sve se obavlja bez problema on line. Nema straha da će otpušteni radnici otići u inozemstvo. Corona određuje kretanje. I neka te radnike plati država putem Zavoda za zapošljavanje. Pa da vidimo do kad će penzije i plaće biti sigurne.

Idem svojim biljčicama. Mislim da je bura malo popustila.

- 10:01 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2020  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ožujak 2020 (3)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ima li veće kazne od toga da obožavaš brojke.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr