Komentari

potok.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Lastavica

    Dan za poštovanje

    avatar

    21.02.2020. (15:34)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Neka više takvih dana!!!

    avatar

    21.02.2020. (17:42)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    sjećam se djetinjstva i razgovora s mamom... učila me govoriti kazujući mi poeziju... još uvijek pamtim njen glas... sretan nam bio dan jezika srca... :)

    avatar

    21.02.2020. (17:50)    -   -   -   -  

  • lion queen

    apsolutno se slažem s tobom. nekad nam je profesorica hrvatskog znala reći da ako ne znamo kako izreći neku riječ, da slušamo spikere na televiziji, pa ćemo naučiti. nekad su spikeri bili posebno školovani za književni govor i izgovor, a danas svaka šuša izigrava spikera. bitno je imati žnjoru na televiziji.

    uz to što si napisala, za naš jezik se treba sustavno boriti, jer bi mogao uskoro biti zamijenjen engleskim jezikom, koji sve više prevladava.

    avatar

    22.02.2020. (16:25)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Halooo Albina, lipo si to napisala, slažen se da svaki mora znati taj naš standardni jezik, ali kako ćeš to pojasnit tamo nekoj babi na otoku, nekom starom čoviku u Hr.Zagorju, Međimurju, Istri.... Žalosno je što naš narod Hrvatski, ne pozna uz standardni i ostale naše jezike, narječja, dijalekte. Znaš, ja na svom Blogu pišem na svojem zagrebačkom dijalektu, kajkavskim jezikom, pa mi onda netko u komentaru napiše da nije ništa razumio. Očajno, ja svakog nastojim razumjeti. I u Bibliji lipo piše ... Pozdravi jezikom onog u čiju si kuću ušao. Zdrava i vesela bila, adio Albina !

    avatar

    23.02.2020. (07:22)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Mekonček dragi, svaka baka s 4 osnovne zna bar približno standardni jezik, dok službeni govornici, posebno u medijima , trebaju što bolje poznavat taj dogovoreni idiom.
    Na blogovima pišem kako kad, a ako netko ne razumije to ipak nije javni ni službeni medij.
    Strašno cijenim dijalekte i drago mi ih je čitat na blogu.

    avatar

    23.02.2020. (11:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...