Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Divlje srce

    Ta "linearnost", barem iz mog kuta gledanja, od većine ljudi čini pasivce, podobnike, robove. Ta, čemu sve, misle oni, ako nas na kraju čeka starost pa smrt. Treba poći uhodanim putom, kažu oni.
    Odudarati od pulsa suvremenog smatraju nepoželjnim. Drugačije je za njih ludost, sredstvo podsmijeha.
    Meni bude preteško u društvu takvih pojedinaca. Naprosto, ne mogu podnijeti njihovu energiju.

    avatar

    12.02.2020. (16:09)    -   -   -   -  

  • U prolazu

    Sada jedino postoji i kada to (zbilja) spoznamo, dolazi kraj patnje. Volim slušati Eckharta, Mooji-ja, divni, mudri probuđeni ljudi.

    avatar

    14.02.2020. (12:13)    -   -   -   -  

  • y

    Tolle i Krishnamurti i Sadguru i mnogi drugi su u suštini smetnja na našem putu. Iako gajim iznimne simpatije prema mnogim duhovnim učiteljima i možda su u nekom trenutku njihova učenja dobra podrška pojedincu mislim kako sve to skupa treba ignorirati.
    Postoji mogućnost da nesvjesno ili pod dojmom krenemo percipirati život vođeni tuđim vizijama.
    Tolle je simpatičan i dubok i mudar ali baš zato postoji mogućnost da koga usmjeri na "krivi" put. Naši pokušaji traženja " razumijevanja" van nas samih dovest će do toga da napravimo puni krug.
    Svi smo dobili mogućnost intimnog doživljaja i sve alate za stvaranje svijeta ( baš poput bogova :)) i ne treba gubiti vrijeme.

    Da se nadovežem na gornjeg komentatora. Kraja patnji nema. Ona je dio ljudske egzistencije. Ne treba ni gubiti vrijeme pokušavajući prekinuti patnju. Patnja i radost su sastavni dijelovi naših života do samog kraja. Iskustvo nam je makar to sasvim izvjesno pokazalo.

    avatar

    15.02.2020. (05:09)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    y, zapravo, problem je kada se netko zalijepi za nekog učitelja, o bilo kojem da se radi, počne imati razna očekivanja od njega, prvenstveno očekivanje dobrog vodstva. Lijepljenje je osnovni problem. Ako čovjek slušanju nekog videa ili čitanju neke knjige itd. postavi neopterećeno , otvoreno i znatiželjno, onda ni Tolle, ni Krishnamurti (Sadghuru mi općenito ide na živce) neće biti prepreka, već mogu biti most. Uvijek postoji mogućnost da čujemo nešto što nam upravo u datom trenutku treba. Meni se to često događa.

    avatar

    15.02.2020. (14:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...