Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • eum

    Svatko se od nas barem jednom u životu zapitao koji je smisao života, odakle dolazimo, kamo idemo, čemu smrt i patnja i još niz drugih pitanja. Naći odgovore na ova pitanja nije nimalo jednostavno, upravo zato jer ona prekoračuju ljudsku ograničenost. Oni zapravo leže na drugoj strani, u sferi duhovnog. A kako tamo doći ako ne mislima, željama i molitvama. (Prema predgovoru u knjizi)

    avatar

    01.11.2019. (07:48)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Djela se broje, a ne riječi. Smisao života? Biti u skladu sa svojim bićem, mnogi će prigovarati, ali koji je onda smisao slušanja takvih? Važno je slušati svoje srce, kao što je rečeno, zaviriti u svoju duhovnost. ;)

    avatar

    01.11.2019. (08:15)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    pitali su se, tko je taj Mesija, očekivali su Ga, bio je najavljen stoljećima prije svog rođenja.... i došao je

    avatar

    01.11.2019. (11:34)    -   -   -   -  

  • Boris

    Tema " Tko je taj mesija ? " ne čini mi se baš tako jednostavna na prvi pogled. Slažem se da je to dobro odraditi, ali neznam ima li zainteresiranih?! Mene ne zanima što su o njemu mislili židovi, stari grci, ili rimljani. Znam da se za pojam riječi "mesija" upotrebljava i riječ " Pomazanik ".
    U vrijeme Starog zavjeta vršli su se obredi pomazanja kraljeva, proroka i velikih svećenika, dok su za isti pojam grci koristili riječ " krist ". Tako prema Novom Zavjetu Isus ( Mesija ) dobio je i ime Krist. Očito da isti pojam nije imao i isto znančenje u vrijeme SZ i NZ. Prema NZ vremenu Mesija je osoba koja ima misiju ostvariti Božje spasenje. Inače, pomazanje je obredni čin izljevanja ulja na glavu koji simbolizira silazak Duha Svetoga na ljude. Drugim riječma : U SZ Bog šalje posredno u narod svoje poslanike, a u NZ šalje direktno svoga Sina.

    Mislim da je ovo minimum koji bi trebalo znati kada je riječ o ovoj temi, tp. svima.

    avatar

    01.11.2019. (19:08)    -   -   -   -  

  • eum

    @Boris,
    zahvaljujem na poučnom komentaru, koji posve podržavam.

    avatar

    03.11.2019. (21:44)    -   -   -   -  

  • eum

    @Pozitivka;
    U potpunosti podržavam tvoj komentar!

    avatar

    03.11.2019. (21:59)    -   -   -   -  

  • važno da si živa

    Dobra djela- i čisto srce to je ključ života... dobro djelo ne treba shvatiti bukvalno....

    Za mene je dobro djelo ako sam danas skuhala ručak koji sam namjenila svojoj obitelji da je nahranim …za dobra djela imamo cijeli život i nikada ih nitko ne može potrošiti dok je svijeta i dobrih ljudi koji nemaju sumnje u DOBRO

    avatar

    04.11.2019. (16:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...