Komentari

marcelloncaric.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • StoryBook

    test post edit

    avatar

    27.08.2019. (16:54)    -   -   -   -  

  • Moslavac

    Lijepo i zanimljivo napisano. Kod tebe se nađe bar koji vrganj dok kod mene od jestivih se mogu naći jedino sunčanice, i to rijetko, i puzice. Sve ostale vrste gljiva koje nalazim ovdje su nejestive ili otrovne poput pupavki, na primjer, kojh je u izobilju.

    Dok nije puštena u rad druga faza Petrokemije, za pola sata ili sat mogao si nabrati punu košaricu vrganja, lisičarki i bar još 5-6 drugih vrsta jestivih gljiva.

    Nadam se da će kod tebe u idućim "ekspedicijama" biti manje uzbuđenja a više vrganja.

    avatar

    27.08.2019. (21:07)    -   -   -   -  

  • StoryBook

    Moslavac, ni na Sljemenu baš nema zadnjih godina gljiva..Nekad su se ljudi već prije podne vraćali s punim košarama gljiva, ali ta su vremena prošla. Istina, više gljiva ima tam iznad Stubice, oko Kraljevog vrha pa i Markuševca, ali to je pješke nekoliko sati hoda u jednom smjeru pa za branje malo vremena za dana preostane. Zapravo, u onim mojim malim zagorskim šumama sam se uvelike nabrao više gljiva neg od kad živim u Zagrebu i iz Gajnica ponekad odem do Ponikvi i Glavice. Hajd, bar kestenja gore ima.

    avatar

    27.08.2019. (21:22)    -   -   -   -  

  • Krotiteljica

    Pozdrav, zanimljivo to branje gljiva, šetnja i drama....
    Uglavnom branje i traženje gljiva uz nekoliko pokušaja nisam svladala. Vjerojatno nisam mojim učiteljima potpuno vjerovala, iskreno samo bi mi Romano Bozac ulio povjerenje... Ali sam zato apasionatna kad su sparuge I bljušći u pitanju. Tada ni divlje svinje, kiša, ni neprohodni teren ne mogu biti zapreka. Marini bi se posramili moje kondicije... Isto tako muzika, taktovi i dage....kilometere gore dole...

    avatar

    01.09.2019. (10:07)    -   -   -   -  

  • StoryBook

    Krotiteljica, upišeš se u neko gljivarsko društvo i nakon pokojeg izlasku u šumu znat ćeš sasvim dovoljno. Osim toga, možeš se specijalizirat za branje one najpoznatije i najpopularnije vrste gljiva - vrganja. Tu zapravo i nemreš fulat ak imaš zdrave oči i prosječno razvijeno čulo mirisa. ;)

    avatar

    01.09.2019. (19:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...