Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Sjene iz djevojčicinih snova

  Dobra poema. I dobra poanta. Srce zna sve odgovore, prije i nego su postavljena pitanja. :D

  avatar

  17.07.2019. (18:43)    -   -   -   -  

 • isabel

  "...pravednom kralju koji je pisao psalme uz mjesečeve struje..."
  postoji li takav kralj?

  Tako je, vjerovati samo svome srcu, jedino
  ispravno.
  tp.

  avatar

  18.07.2019. (00:35)    -   -   -   -  

 • 5-35

  Čitam prvi komentar i mislim kako je autor to lijepo sažeo.
  Dylan je ozbiljan tip. :)
  Više od vlastitog dojma i tumačenja značenja stihova voljela bih opširno Dylanovo tumačenje. :))))

  avatar

  18.07.2019. (07:37)    -   -   -   -  

 • The Art Of Being Yourself

  isabel, postoji, ali samo u mašti

  5-35, pa što bi s tim opširnim tumačenjem? Mislim da bi ga od njega teško i dobila, jer zato i postoje pjesme, da se stvar komprimira i djeluje kao transcendentalna vitaminska bombica, a kad bi se išlo na široko, bombica bi postala bljutkasta limunadica. Tako ti stvari stoje.

  avatar

  18.07.2019. (16:04)    -   -   -   -  

 • 5-35

  Što bi s tumačenjem?
  Dobila bih razumijevanje. Naravno da muzika tome ne služi, ali meni se povremeno znao javiti interes pa sam istraživala u kojim uvjetima je nastala neka pjesma. Koje situacije, ljudi, okolnosti su djelovale na autora prilikom stvaranja nekog djela. Prilikom konzumiranja umjetnosti mi stvaramo vlastite asocijacije, slike. Možemo to činiti do te mjere da potpuno promijenimo osnovni smisao i prilagodimo ga našim trenutnim unutrašnjim potrebama.
  Ono što bi meni Dylan dao :) svojim tumačenjem je stvarnost koja leži iza stihova. Meni bi to bilo zanimljivo slušati.
  I znam, znam - umjetnost tome ne služi.

  avatar

  19.07.2019. (07:40)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Komentiram samo naslov,
  nemam živaca čitati sadržaj posta:

  Pohvalno! :)

  naime, srce zna za Jedinstvo svega,
  i zato su 'zaključci' srca uvijek ispravni.
  To su oni momenti osobne akcije,
  ono osobno pokretanje prije trenutka u kojem se uplete mozak
  sa svojom kalkulacijom.

  avatar

  21.07.2019. (11:05)    -   -   -   -  

 • Giving is receiving

  "Možete živjeti na dva načina. Možete živjeti kao osoba orijentirana glavi- uspijet ćete u svijetu, skupit ćete mnoga bogatstva, prestiž, moć. U politici ćete biti uspješan čovjek. U očima svijeta postat ćete vrhunac, najviša točka koju treba oponašati. Ali u svojoj unutrašnjosti potpuno ćete pogriješiti, krajnje ćete se prevariti jer osobe orijentirane glavi uopće ne mogu ući u unutarnje. Glava se kreće prema van. Ona je otvaranj drugome. Srce se otvara prema unutra, ono je otvaranje sebi. Možete živjeti ili kao osoba orijentirana glavi ili kao osoba orijentirana srcu. Kad se vaša energija, vaša životna energija spusti iz glave u srce, vi postajete sufi. Sufi znači čovjek srca, čovjek ljubavi, čovjek koji se ne opterećuje time odakle dolazi svemir, koji se ne opterećuje time tko ga je stvorio, koji se ne opterećuje time kuda to vodi, u stvari on ne postavlja pitanja- umjesto toga on počinje živjeti.*** Onog trenutka kad počnete padati prema srcu... a to je pad- pad poput pada u bezdan. Zbog toga kad se netko zaljubi kažemo da je -pao u ljubav-. To je pad- glava to vidi kao pad. Netko je zastranio, pao je. Kad počnete padati prema srcu, ostajete sami. Nitko tamo ne može biti s vama, samo vi u svojoj potpunoj samoći, uplašeni, prestrašeni. ... Srce je neoznačeno, neizmjereno, nezacrtano. ... Svo moje nastojanje sastoji se u tome da vam pomognem da ne budete uplašeni jer ćete samo kroz srce biti ponovno rođeni. Ali prije ponovnog rođenja morat ćete umrijeti."- Osho, znaš koja... Nekako sam osjetila da trebam ovo natipkati, pa sam tako i učinila. Rezoniram sa svime, osim da ostajemo potpuno sami... Na tom putu srca pokatkad susrećemo i druge, koji su se odvažili na isto, a takvi susreti mnogo su značajniji od onih što se događaju na autocestama kojima voze mnogi. Slavim s tobom konačni pad u srce!

  avatar

  24.07.2019. (15:25)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...