Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Lilianke

    Sretniče! :)
    uživaj da si u takvoj životnoj sitauaciji u kojoj se možeš baviti uglavnom i u većem dijelu onim što te ispunjava i svrhovito je tvom biću. (takav mi je dojam)

    Najljepše je, ako si u mogućnosti, prepustiti se onoj tematici koja te vuče, zanima i zove k sebi.

    Kako bi rekao Aki Rahimovski 'pusti nek traje, sve dok traje, dobro je'.... :)

    avatar

    30.05.2019. (11:58)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Već godinama, otkako sam u mirovini i borim se s boleštinama pa ne mogu upražnjavati svoj najdraži hobi 'drvenog majstora' knjiga mi je glavna zanimacija. Zadnjih desetak godina pročitao am preko 300 autora, od nekih i sve što su napisali, primjerice M.Jergovića, Hessea, Mirka Kovača. Sad me uhvatio Knaugarten. Upravo čitam njegovu pet tomnu knjigu 'Moja borba', ukupno peko 2500 stranica.

    avatar

    30.05.2019. (18:49)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Lilianke, moram te razočarati. Ja se uopće ne bavim "uglavnom i u većem dijelu onim što me ispunjava i svrhovito je mom biću." Ja se trenutno samo manjim dijelom bavim time što si tako poetično navela. Ali imam osjećaj da si možda naslutila da želim da bude i potrudit ću se oko toga... točno onako kako si navela.

    Semper, pohvalno je što imaš toliki interes za knjige. Ja ti preporučujem da probaš i s nekom literaturom koja se bavi sviješću. Na primjer (iako je nezahvalno preporučivati i ne volim to baš): Osho - Putovanje ljudskog bića, ili nešto slično.

    avatar

    31.05.2019. (08:51)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Za moje pojmove,
    osoba koja stigne s guštom proći jednu do dvije knjige na tjedan, je car svoga vremena. Možda još ne kralj, ali je sretna u svakom slučaju.

    Također,
    nije samo u igri pitanje imanja vremena,
    nego je puno više u igri opcija na koju nitko ne računa dok mu se ne dogodi,
    a to je da te život tako oplete koprivama po golim nogama
    da ti se smuči sve,
    i nema onda više nikakve , NIKAKVE volje u njemu da
    -bude svoj
    -nešto voli ili u nečem užive
    -osluškuje sebe spram društva i tako dalje.
    Ne samo da nema volje, nema mogućnosti.

    i zato, brate mili, uživaj dok uživati možeš, ne znaš koliko si sretan.

    (Nema tu ni trunke pretjerivanja, u ovom mom iskazu. Na žalost.)

    avatar

    31.05.2019. (12:11)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Lili, razumijem tvoj kut gledanja, ali ne mogu se nikako složiti s njim, jer ti trenutno gledaš iz vrlo sužene perspektive.
    Da te ne idem sada previše sjeckati... Kontradikcija između tvoje prve i druge tvrdnje...Prva je kako je imati vremena biti kralj/car, a druga da nije samo pitanje vremena. Nije uopće pitanje vremena, već je pitanje posloženosti, prioriteta, interesa i kvalitete (uravnoteženosti) unutrašnjeg prostora. Svi nađu vremena za najveće gluposti kao što je pregledavanje portala i gledanje tv-a. Meni na čitanje ne odlazi više od 3 sata dnevno, a ljudi bace na prethodno spomenute radnje puno više sati. Ja na njihove aktivnosti ne koristim ni minutu i u tome je moj cijeli dobitak i objašnjenje mog kraljevstva nebeskog. Lijepo ti kažem, tvoja vatra je sada svedena na minimum, ali nikako ne znači da će zauvijek i ostati tako, iako tebi to tako djeluje. Mogu se vrlo lako sjetiti kada sam i sam bio duboko uvjeren kako je sa mnom naprosto gotovo i to u više perioda u životu. Kako sam samo bio u krivu.

    avatar

    31.05.2019. (12:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...