Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • TEATRALNI

    Alternativni načini realizacije...

    avatar

    29.05.2019. (22:28)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Dobar se film teško nadje, a za onaj smandrljan i nije bitno...
    Za umetnost i njenu dostupnost je glavna distribucija, a ona obično podbaci...

    avatar

    30.05.2019. (07:28)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    meca
    Dobar film se teško nađe...da to je istina, kao što se iz priloženog vidi. Distrbucija je tu poprilično slaba masa filmova još nije u slobodnoj prodaji iako ima iznimki koje su vrlo rijetke. Mislim da to sve najviše ovisi o distributeru samom kino distribucija je jedna stvar distribucija za slobodnu prodaju je nešto sasvim drugo. Ima i onih koji distribuiraju za jedan i drugi ogranak samo je problem što očito distribuiraju po principu neke svoje selekcije. Ironično je da su svi filmovi koje sam naveo u postu stvarno zanimljivi kvalitetni scenski, i u svim drugim pogledima izvanredno smišljeni, pa ih još u prodaji nema,ali ima kojekakvih koji su kako kažeš smandrljani. A o slaboj potražnji naše filmske umjetnosti da i ne govorim, iako u nazad par godina situacija u vezi toga ide nabolje, interes publike je na nekoj pristojnijoj razini iako to još nije to ali ipak ide nabolje. Što se tiče filmova koje sam ovdje naveo, svi su sad dostupni putem video portala određeni na youtubu, a neki na daylimotionu, samo nama filmoholičarima ipak to nije to, ipak...bolje i tako nego nikako.

    avatar

    30.05.2019. (10:18)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    naši filmovi su prvo loše kvalitete zvuka - raspale glazbu, a ne čujem glumce što govore i to se ponavlja iz filma u film; ne volim naše filmove, osim rijetkih kao npr. serija "Uspjeh"

    avatar

    30.05.2019. (10:33)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -Shadow- u sljedećim postovima biti će još recenzija nekih od filmova koje sam ovdje naveo i link na njih. U ovima što se zvuka tiče je sve u redu jedino što je pozadinska glazba ( u nekima,tipa 8.povjerenik koji mogu izdvojiti kao najbolji iz prošle godine) preglasna u nekim scenama ali sve se čuje. Konkretno kod preuzimanja je problem jer su česte situacije da samo preuzimanje napravi lošu rezoluciju slike i zvuka iako je prethodno namješteno da to napravi u dobroj kvaliteti čak i u HD opciji. Ali to nije do filma samog nego do aplikacije/programa za preuzimanje. Na onim starijim sam i sam primijetio da su zvučni efekti kod nekih loši ali ovi novi su ipak moderniji pa je i zvuk bolji. A o uspjehu netreba puno govoriti, izbor ekipe,redatelj,lokacije, priča, rasplet ( ostavljeno je prostora za drugu sezonu, vjerovatno će se snimati) je vrhunska pisao sam o njoj još prije same premijere izbor imena nije mogao biti bolji uspjeh je ostvario uspjeh :)))
    Ps. nadam se da će se "slučaj zvučnik" uskoro riješit :)

    avatar

    30.05.2019. (10:42)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @Lucid - oduvijek je zvuk u našim filmovima problem čak i onda kad sam ih gledala davno u kinima pa na TV

    "Uspjeh" je režirao Oskarovac zato mi je i znakovit uspjeh te serije

    avatar

    30.05.2019. (11:16)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Da, oko tona bi si trebali dati više truda, to je u principu i jedina moja zamjerka kod naše kinematografije ali ne generaliziram. Imamo jedan film koji je kompletno bez zvučne podloge, što mi je bilo posebno zanimljivo ima i to svojih čari iako inače imam problem sa monotonijom ovo mi je ispalo skroz ok. A u vezi uspjeha čim sam vidio izbor glumačke ekipe i fotke sa seta znao sam da će biti izvanredna serija. Posebno zbog toga jer je Tanović u igri koji je kreativan i inovativan redatelj a još se i bavi realnošću koja se događa u našem društvu.

    avatar

    30.05.2019. (11:29)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @Lucid - evo, komp mi poslao poruku, "imate problema sa tonom", poklikala sam neke opcije i - proradilo!! :) ne mogu vjerovati :) međutim, ionako ću ga nositi drugi tjedan, jer mi CPU pokazuje pregrijavanje, tj. do 60 stupnjeva se tolerira, a on nagura u pola sata do 50-tak stupnjeva i mora ići na čišćenje

    da, Tanović je odličan režiser i n ije bez veze dobio Oscar

    avatar

    30.05.2019. (13:28)    -   -   -   -  

  • isabel

    U samo 1 minutu i 23 sec.koliko sam zahvaljujući tebi vidjela ovog filma razgalio si mi dušu samim pogledom na dragi lik i njegov glas.Imala sam sreću biti u njegovoj neposrednoj blizini i slušati njegov svjetonazor.
    Bravo, ne znam što ti drugo reći.O prezentaciji naše kinematografije najbolje če biti da šutim da se ne iznerviram toliko da krenem psovati.
    Hvala ti za ovo do neba i natrag pa opet do gore i nazad
    tp.

    avatar

    30.05.2019. (13:29)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Shadow
    E, da pregrijavanje se održi i na zvuk, i na još niz stvari u pc-u imao sam sličnih problema zato je laptop zakon kod njega tih problema nema :) vezano za Tanovića slažemo se :)

    avatar

    30.05.2019. (13:37)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Isabel
    Prvo mala napomena slobodno psuj, ako smijem i ja smiješ i ti osim toga psovke su dio standardne komunikacije :) biti će post i o tom filmu zasebno. Vjerovatno misliš na Ivu Gregurevića, legenda hrvatskog glumišta. Nažalost pokojan izvanredan glumac. A ja sam bio u prilici više puta biti u društvu mlade gospodične iz istog tog filma :)

    avatar

    30.05.2019. (13:40)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    da, vidiš, to nisam znala u vezi zvuka i pregrijavanja i zato mi je bilo čudno ... komp mi je dobar, kupljen u prosincu 2012., brz, odličan, redovito ga održavam... ne volim laptope - imaju mali monitor, a ovaj moj je od 19" - sasvim super da gledam i filmove-serije i budem na netu

    avatar

    30.05.2019. (13:44)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Meni je dosta jednostavnije prenosit ga, a kad su filmovi u pitanju spojim ga s tv-om putem hdmi kabla i gledam u punoj veličini. Inače kablovi nisu skupi 35kn.

    avatar

    30.05.2019. (13:49)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    da, svatko od nas ima svoje favorite :)

    avatar

    30.05.2019. (13:51)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Tako je, živjeli oni :)

    avatar

    30.05.2019. (13:52)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Shadow
    Čuj vidio sam tvoj komentar, pa mi je negdje nestao nakon objave mog odgovora??

    avatar

    30.05.2019. (16:51)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    postao si popularan :)

    avatar

    30.05.2019. (17:14)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Odgovorio sam ti na blogu :)

    avatar

    30.05.2019. (18:32)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    dobila sam e-mail, idem pročitati :)

    avatar

    30.05.2019. (19:22)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Pogledano, napisao sam ti odgovor :)))

    avatar

    30.05.2019. (19:48)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    odlično :)

    avatar

    30.05.2019. (20:25)    -   -   -   -  

  • isabel

    A na koga bih drugoga dragi prijatelju nego na njega.Da, siječanj ove godine odnio nam ga je tako kako jest, želim vjerovati da je
    i on bio nužno potreban Bogu pa ga je odlučio podignuti u visine.
    Sretniji si od mene i s tobom se ne mogu nikako mjeriti, vidim da si duboko u filmovima i sa njima pa se podrazumijeva da budeš i u krugu
    sa nositeljima uloga, malko sam zdravo ljubomorna na tebe, al ok.:-)))
    Ovo o psovanju radije ne bih psovala, ne mislim da bi psovke trebale biti sastavni dio standardne komunikacije, žao mi je što je tako, jer tako jest.Oprosti mi , al ne bih.
    topao ti pozdrav

    avatar

    31.05.2019. (22:17)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ma, nemam tako široka poznanstva sa puno ekipe, samo sa onima koje sam upoznao na premijerama i tako. Nije to problem kad si u Zagrebu za druge sredine iskreno ne znam,pretpostavljam da se svugdje nađe načina za upoznavanje. Eto prerano je legenda umrla praktički preko noći, kad sam saznao bio je to popriličan šok pomislio sam da je neka loša neukusna zajebancija, ali eto nažalost je istina.Kod takvih vijesti prva je reakcija bar meni da mjesecima toga nisam bio svjestan. Inače 8.povjerenik i još jedan film ( sad da me ubiješ ne mogu se sjetit imena) su bili zadnji koje je snimio prije smrti. Što se psovki tiče tu se nećemo složit ali ok poštujem tvoj stav. Pozdrav i tebi :)

    avatar

    31.05.2019. (23:03)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    (poslala sam ti e-mail ... )

    avatar

    01.06.2019. (16:59)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Pogledano, odgovoreno :)))

    avatar

    01.06.2019. (17:37)    -   -   -   -  

učitavam...