Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Vrtlog_

    dozvolite da se obratim

    avatar

    24.04.2019. (22:02)    -   -   -   -  

  • robyn

    izvrstan izbor glazbe, na drugo ne znam što bih rekla, oprosti.

    avatar

    24.04.2019. (22:32)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Hvala, a za drugo ne brini, ionako se nema puo toga reć. :)

    avatar

    24.04.2019. (22:51)    -   -   -   -  

  • Petra

    Najgore je biti posvađan sam sa sobom. :-)

    avatar

    24.04.2019. (23:33)    -   -   -   -  

  • *

    Opravdano se svi (i ti i ja) bojimo agresije i želimo je potisnuti jer je destruktivna i razarajuća.
    Unatoč tome dio je svakoga od nas. Kod tebe je otišla u ekstrem. Bez obzira na sve ljudi oko tebe te vole. Bilo bi lakše da si paraliziran od struka nadolje. Drušveno prihvatljivije bi bilo, čini se? Na sreću svijet oko tebe nije glup u potpunosti i razumije i shvaća da postoji problem koji nisi birao. Problemi koje ne biramo.
    Ne znam što možeš učiniti? Možda možeš preusmjeriti bijes? Izbaciti ga kroz prihvatljivo ponašanje? Bijes se između ostalog osjeti kao snažna navala energije pa možeš li pokušati u tim trenucima trčati dok ne padneš u nesvijest, iscijepati 10 m drva ;) :) Šalim se s drvima, a ti vidi koje su ti opcije. Možeš li od "svojeg sranja" pokušati napraviti "tortu"?
    Imaš pogonsko gorivo - bijes.
    Možeš li pokušati uspostaviti barem neki vid kontrole nad sobom? Možeš li pokušati u sljedećoj navali bijesa? Ako ne možeš to je tako. Razbijaj stvari makni se od ljudi.
    Mislim kako bi i sasvim mali pomak i moć nad sobom na način da usmjeriš bijes i izabereš ponašanje puno pomoglo da se "digneš" i da se slika o sebi popravi.
    Uporne konstatacije kako ne možeš potisnuti bijes nikamo ne vode. Vrtiš se u krugu. Svako novo ponašanje se vježba. Isprva izgleda i osjeća se vrlo neprirodnim, ali nakon nekog vremena može postati dio nas.
    Što ti misliš?

    avatar

    25.04.2019. (06:38)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Petra, jest, bogami najgore, al ko od nas nije posvađan sa samim sobom? Svako jest, samo neko blaže a neko ekstremnije.

    Zvjezdice Pokušavan sve al slabo koristi imam od tog pokušavanja. Pokušavam trošit energiju, prečim, hodam, dosta i tako, ali taj bijes nije ko uobičajena energija, nego reko u postu, to je kao jedan 'ja' od mnogobrojnih 'ja' u meni, i kad oću da njega osjetim, da mu dam slobodu, on oće da razbija, al baš u kući me vuče, neće negdi drugo. A kad ga potisnem, osjećam se kao mentalno osakaćen, sav sam napet, moja unutrašnjost bubri iz mene da izađe a ja joj ne dam i tako, živo mučenje. Izgleda da mi je jedini način fakat negdi među ljudima ispoljit tu agresiju, a tu mi dođe taj odrasli dio mene koji ne da da je ispoljim. I onda san stalno na mrtvoj točki.

    avatar

    25.04.2019. (16:36)    -   -   -   -  

  • *

    Nemoj među ljudima. Nađi ekipu koja se bavi boksom pa u ringu pusti zvijer. :)). Moram te zafrkavati da bude lakše. Dobro je što će potisnuti, a i ne potisnuti ja dobiti udarac nazad.
    Bolje je u kontroliranim uvjetima pokušati pustiti "potisnutog" na zrak. Možda se dogodi kada on "izađe" tresla se brda, rodio se miš. :) Možda ga samo umišljaš, možda ga umišljaš razornijeg nego što jest. Sve su opcije otvorene.
    Nemam što pametno reći. Ne znam, osim bori se za sebe i pokušavaj. Pazi na sebe i druge.
    Topli pozdrav ostavljam.

    avatar

    25.04.2019. (16:55)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Hvala. Sad boks bi možda moglo, samo vamo kod mene msm da nema boksa, ali ima drugih sportova. I ja bi rado da negdi drugo pustim zvijer. Ovako ću bojim se puknit pa će zvijer me preuzet ko zna di. Al dobro, borim se da sve bude ok, pa nadam se da ću i uspit. I tebi topli pozdrav. :)

    avatar

    25.04.2019. (17:13)    -   -   -   -  

  • jeka

    Podsjećaš me na mog,na žalost sada uništenog prijatelja. Divno,senzibilna duša, vrlo inteligentan , u sličnoj situaciji poput tvoje. Mrvicu veća sredina.
    Kobna pogreška. Uzimao je sintetičke droge. Sa 30 je završio u domu za stare i nemoćne . Danas je poluživ.
    Nitko to ne voli čuti. Ali iskoristit ću ovaj prostor da ti se ovako anonimno obratim. Pomozi sebi. Još si mlad i imaš intelektualne mogućnosti.
    Probaj se raspitati za zaista dobrog doktora, ako te sredina i kuća guše pokušaj se maknuti,i nikada,nikada nemoj uzimati droge.
    Sad zvučim kao neka tetka propovjednica,vjeruj mi,znam šta pišem. Spasi se. Ova tvoja priča boli kroz ekran.

    avatar

    25.04.2019. (22:38)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Fala što ti je stalo jeka. Ja ne uzimam droge jer znam da ne bi dobro završija s njima. Eto, imam i tvog prijatelja ko primjer. Moj glavni problem je ta agresija koje se ne mogu rješit, a to je paradoksalno jer nikad nisan bija agresivan tip, nisan ni sad, al iman te duboke porive koje su u suprotnosti sa mojim karakterom. A zablokira san sebi sve izlaze od kuće, jer me jebe i jaka socijalna anksioznost, ne mogu puno bit s ljudima s kojima nisan prisan, prevelika nervoza me obuzme, do točke da bi moga puknit. Ova zadnja rečenica koju su napisala mi je baš bolna. A istovremeno baš kreativna i odlična. Krivo mi je što sam takva priča, a iman u sebi resurse da buden puno toga. Al ko što reko, zajebano mi je isplest se iz ovog kruga u koji san upa... Valjda će već priroda odradit svoje, pa ću puknit i porazbijat sve, il ću nać nekog psihologa s kojim ću moć proć ovo. Ovo drugo je puno bolje, al ne znan koliko je moguće.

    avatar

    26.04.2019. (13:43)    -   -   -   -  

  • jeka

    Priča ima svakakvih. Ti si svoju iznio. Hrabro. Ajde ,šaljem ti mrvu ljubavi . Drži se i sretno.

    avatar

    26.04.2019. (22:22)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    I ja tebi jeka, vraćam svoje ljubavi. Uživaj mi i budi dobro. :))

    avatar

    26.04.2019. (22:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...