Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • Vrtlog_

  kmkmkn

  avatar

  29.03.2019. (09:57)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  A gle, tako svi možemo biti psihijatri malo pročitati na portalima o mentalnim bolestima nešto o ljekovima i klikati na recepte. Stvar je u tome da se njima neda radit ustanoviti dijagnozu i onda liječit jednostavnije im je kliknut na recept jednostavno manje posla za njih a na štetu pacijenta. Sad se nemogu sjetit imena, ali ima jedan psihijatar svjetski priznat ( iz Britanije) koji svoje pacjente neovisno o dijagnozi liječi konverzacijom, kroz razgovor a da stvar bude bolja žestoki je protivnik tableta. Ovima kod nas bar u Hrvatskoj ( ako ne i cijelom Balkanu) se neda radit lakše im je postaviti neku dijagnozu i kliknut na recept. Imam prijatelja kojem je davno dijagnosticiran neki oblik shizofrenije i osim bombardiranja sa minimum 3 vrste kemije druge terapije nema. Ps, vezano za video možeš ga stavit na blog princip je sljedeći: otiđeš na neki video portal klikneš na share ( podijeli) pa na embed ( ugradi) kad na to klikneš pokazat će ti se kod. Označiš ga klikneš desnom tipkom na mišu i izabereš kopiraj. Vratiš se u blog editor klikneš desnom tipkom na mišu i označiš zaljepi. Kad to napraviš pokazat će ti se kod u blog editoru,objaviš post. Kad ga objaviš prikazat će ti se na blogu u obliku videa.

  avatar

  29.03.2019. (10:45)    -   -   -   -  

 • Vrtlog_

  Liječenje razgovorom je psihoterapija, i ona more bit dobar alat da se čovik oporavi i izvuče neki smisao iz svega toga šta mu se dešava u psihotičnoj epizodi, ili općenito, iz svoje psihičke patnje, kakva god bila. Ali i dalje mislin da postoji nešto dublje u svoj toj patnji, neka transformacija se treba desit i temeljna promjena osobe koja ode u psihozu ili neko srodno mentalno stanje. Tu nam triba neki drukčiji pogled na psihičke probleme, promjena paradigme. Ko što reko, u plemenima se ljudi koji čuju glasove i imaju halucinacije odabiru i uči ih se da budu iscjeljitelji, šamani. Naravno, ne uspiju svi, ali procenat oporavka je bolji nego kod nas, u plemenskim društvima koja su proučavana 2 trećine osoba sa mentalnim problemima se izliječe, dok kod nas u zapadnom društvu samo 1 trećina. To je praktično duplo. Znači imamo šta učit od njih.

  A za video, nema ovaj opciju embed, tražija san. Valjda na ovom sajtu nema toga.

  avatar

  29.03.2019. (15:28)    -   -   -   -  

 • Carica Univerzuma

  Legica ima halucinacije i čuje glasove, postavili su joj hrpu dijagnoza i htjeli šopati lijekovi te zatvoriti u ustanovu. Neko vrijeme je bila na lijekovima i to je tek bilo strašno jer je postala hodajući zombi bez vokabulara i osjećaja. Prestala je s lijekovima i počela se baviti alternativom. Živi i diše koliko je to moguće, prihvatila je da je drukčija i da funkcionira drukčije.

  avatar

  29.03.2019. (18:53)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Tu, si priznajem dosta upućeniji od mene. Ja sam govorio o jednom pogledu jer nisam kompetentan za neke dublje analize, hvala na nadopuni ima puno u tome što kažeš. Ps za video čudno, ja sam sa vimea bez problema postavio video na svoj blog.

  avatar

  29.03.2019. (19:39)    -   -   -   -  

 • Vrtlog_

  C4rica to je pravi put, mada opet svakome je pravi onaj koji on izabere. Ako hoćeš da živiš istinski, onda je njen put ispravan.

  Lucid-Theatral pa ne znam ni ja toliko, al eto, neke informacije imam. A za video, fkt ne znam, možda sam ja nesposoban. :D

  avatar

  29.03.2019. (20:12)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...