Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • TEATRALNI

    Prijedlog: otiđeš u Belec ( gradić u hrvatskom zagorju 1km od gornje Batine) i kreneš desno od crkve. Prvo dođeš do planinarskog doma Belec stazom dođeš do zidova srednjevjekovnog dvora a na drugoj strani Ivančice je vidikovac.

    avatar

    22.07.2018. (10:40)    -   -   -   -  

  • jelen

    Znači to je to! I ti si postao samotni peregrinos. Divno! Svaka čast!
    I ja sam nedavno bio na livadi Hanjžica tj. Francova senokoša, vidjeh da sad ta livada se jako održava i čisti i novi lovački objekti se grade.
    Nego jesi li posjetio baš sam vidikovac Lasče? Tamo je tabla s nekim povijesnim špekulacijama da je možda Ivanščica zapravo Mons Claudius ili tako nešto, to je bilo u vrijeme Rimskog Carstva, a inače se smatra da je pod tim imenom bila planina Petrova gora današnja. Uglavom zanimljivo mjesto koje preporučam. Odličan je vidik na čitavu dolinu potoka Batine i na Ivanšćicu.

    P.S. titula "najvećeg ljubitelja Ivanščice" ja na sigurnom kod mene, ali mogu ti ju prodati u zamjenu za neku doživotnu ulaznicu u jednu ili više craft pivovara... znam da imaš dobre veze u tom miljeu ;-))

    avatar

    29.07.2018. (20:40)    -   -   -   -  

  • GubeBeg

    Svaka ti čast na hodnji! Inače Francova senokoša ti je posebno zanimljiva tijekom lipnja kada gore cvatu rijetke perunike i karanfili. To je jedno od rijetkih takvih staništa na Ivanščici. Jednog dana kada se zapusti košnja i livada prepusti zarastanju i šumi to će nestati. Nebu to niš tragično jer je ipak to područje prirodna zona šume u sadašnjoj klimi...
    ...no ipak, livade iako antropogene su nam drage, egzistiraju tu već stoljećima i vrijedi ih održavati. Svakako peporučam posjet u vrije cvatnje kad se te vrste lako prepoznaju.
    Ovo busanje u prsa jelena i tebe o tome tko je najvekši ljubitelj gore nebum komentiral. Ljudi se lako prepuste rekorderstvu i veličanju sebe, ah, svuda ima toga pa vajda mora biti i na Ivanščici. Trenutno ima puno eminentnih poznavatelja Ivaščice kojima nismo ni do jaja, npr. gosponu Šinceku ili Smerkeu koji su svoju hodačku ljubav prema Ivanščici nadogradili širokim znanjem o svim aspektima njezinog bitka... Al ako vas veseli :)

    avatar

    04.08.2018. (12:29)    -   -   -   -  

  • jelen

    @GubecBeg: nema tu nikakvog "busanja" niti "rekorderstva", a sačuvaj nas Odin ikakve primisli o "veličanju sebe"...
    To su ti sve samo konkretni argumenti i fakti.
    Dakle titula je na prodaju, što će reći da nisam joj sudbinski privržen, ali za sad je ipak još kod mene, tek toliko da se zna.
    hih

    :-P

    avatar

    05.08.2018. (14:49)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zbilja jaka tura ali i ja bih sličnu rado napravio kad bih dobio onakav carski ručak, još ako imaju i dobrog domaćeg vina. Alergičan sam na vrući asfalt i kamione koji dižu prašinu. Nego, Ravna Gora nije baš blizu vrha Ivanščice, he. (Fotke su ti prevelike i dugo se otvaraju, ima i neoštrih).

    avatar

    21.08.2018. (10:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...