Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Lastavica

  Odličan uradak

  avatar

  15.05.2018. (06:29)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  bravo... moćno je to... :)

  avatar

  15.05.2018. (08:17)    -   -   -   -  

 • EuM

  Enigma su mi enigmatici,
  ali i sadržaj u vremenu,
  tek kad se igraš
  dođeš do sebe...

  NP -Ako milost tražiš,

  avatar

  15.05.2018. (09:18)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  čestitam na pobjedi

  avatar

  15.05.2018. (10:31)    -   -   -   -  

 • Pero

  Kad sam već tu, još jedna digresija. Feniksovi urednici teže odgonetke ne ispisuju iz glave niti otprilike, za to postoji davno utvrđen ključ. Nije mi jasno da tebi nije poznat Giulio Einaudi!?

  avatar

  15.05.2018. (13:02)    -   -   -   -  

 • Mali remorker

  Nedjeljko, ovde nema ni 5 jednoslova, ni 5 dvoslova. Ne znam kakvu računaljku koristiš, ali znam da smo već sto puta pokušali da ti objasnimo kako se dvoslovi uz ivice ne broje... i nije uspelo. Imam jedan jedini jednoslov (K), a zadržao sam ga svesno i namerno jer mi je kombinacija lepo izgledala (i kao što sam već rekao na drugom blogu, više mi se dopada Orestila od Orestije i postila od ostije; ja sam malo čudan čovek, volim da zabiberim, da ne bude baš sve tra-la-la). Takođe, analizi treba dodati da nema glagola, prideva, skraćenica... Samo nekoliko množina i jedan prilog.

  Ovo nije ni "tajmsovka", ni švedska križaljka, i nema potrebe da koristimo tuđe aršine. Recimo, u skandinavskim zemljama nema dvoslova uz ivice, ali se zato ulazi u svakod drugo rubno polje. Da se tako nešto uvrežilo na našem terenu, ja bih pravio križaljke bez dvoslova uz ivice makar za konkurse... ali nema potrebe. To nije naša praksa, nisu naši kriterijumi.

  Eto, poslednjih godina proučavam kombinacije iz Vjesnikovog Kviza, i to iz sedamdesetih i ranih osamdesetih. To su, u principu, moji etaloni kad je reč o križanju. I ne mogu da se setim da sam ikad video neki npr. Kurpesov rad bez dvoslova uz ivice.

  Uzgred, mislim da je Rajko ovo najpreciznije ocenio (a zahvaljujući njemu, i sume se razlikuju). I po mom mišljenju, rebus je bolji od križaljke u nekom stvaralačkom smislu, tj. idejno je jači.

  avatar

  15.05.2018. (14:20)    -   -   -   -  

 • Pero

  Mala tajna: Alfredo je slabije bodovao rebus jer je on u 523. broju Feniksa imao TAKTIKU ZNA ROKO.

  avatar

  15.05.2018. (16:04)    -   -   -   -  

 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Pero: znam tko je Einaudi, ali u ovom slučaju ne gledam na sebe nego na one koji po meni to ne znaju. Križaljka je rješiva i ja sam joj za rješivost dao 4 boda od mogućih 5 (Nebojšinoj dadoh svih 5)

  Remorker: jednoslove i dvoslove brojim sve kako bih kasnije lakše izbrojao riječi pri izračunu PDR-a, a znam da su "loši" oni u sredini lika. U ovoj križaljci ih nema mnogo pa nisu pokvarili PDR kao što se dogodilo Nebojšinoj. Kaligulinu Orestilu nisam zapamtio, ali ona nije um,anjila bodovnu vrijednost.
  Sigurno ću, kada budu objavljene sve križaljke koje to zaslužuju, odnosno kada ih budem vidio sve, promijeniti bodove. Nezgodno ih je zbilja ovako bodovati kada ih nemam sve pri ruci.

  avatar

  15.05.2018. (19:57)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...