Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • The Art Of Being Yourself

    .

    avatar

    08.04.2018. (13:52)    -   -   -   -  

  • Donabellina

    Bogatstvo je vrlo relativan pojam : svaki čovjek bi trebao živjeti dostojanstveno makar smo svjedoci nesreće onih koji imaju puno i tihe patnje onih, koji nemaju ništa

    avatar

    08.04.2018. (14:02)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Anna - nema ovaj post nikakve veze s tim frazama kao što je ova da bi svaki čovjek trebao živjeti dostojanstveno. Slažem se s tobom da bi svaki čovjek trebao i morao živjeti dostojanstveno, ali ovdje nije riječ o vanjskom siromaštvu, nego u unutarnjem bogatstvu. Siromaštvo kao takvo je neka druga tema.

    avatar

    08.04.2018. (14:11)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Osobno unutarnje kraljevstvo je najvažnije! Najveće bogatstvo! Sve materijalno - danas imaš, sutra nemaš...Ostaješ na kraju - sam sa sobom i svojim unutarnjim vrijednostima, kao što je u ovom odličnom postu i rečeno...Bravo! Pozdrav, L+B+G

    avatar

    08.04.2018. (15:19)    -   -   -   -  

  • so far away...

    o da....baš to, biti sposoban otpustiti, biti sretan i s puno i malo, ne vezivati svoju sreću...možda je baš to ona lekcija koju svi u životu trebamo savladati...pustiti rijeku da teče svojim tokom...

    avatar

    08.04.2018. (17:26)    -   -   -   -  

  • blablalica

    Svjesno ili nesvjesno u svojem tekstu ipak na neki način povezuješ unutarnje i vanjsko bogatstvo. U želji da objasniš kako unutarnje bogatstvo ne ovisi o vanjskom otisao si skoro pa u drugu krajnost.
    Pohvala za pjesmu daleke obale. :)))

    avatar

    08.04.2018. (21:04)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    prva asocijacija: Kako gore, tako i dolje.
    kako izvana tako i iznutra.

    Unutarnje Kraljevstvo je mjesto u nama,
    Kraljevstvo Duha,
    U stvari, ono je i ovdje , 'vani', svugdjeprisutno :)),
    Ali ipak, u nama su naša vrata za pristup Unutarnjem Kraljevstvu,
    prolaz je uvijek slobodan i aktivan.
    Onuda smo ušli u tijelo,
    i tuda ćemo se i vratiti Doma,
    kad jednom napustimo svijet grube materije.
    Kaže se 'u nama', jer se doslovno trebamo povući u sebe,
    u svoju unutrašnjost, da ga koristimo.

    Kada nam Unutarnje Kraljevstvo postane Vanjsko Kraljevstvo :D, tada smo zauvijek sigurni od povratka i slobodni.

    avatar

    09.04.2018. (08:28)    -   -   -   -  

  • y

    Slažem se kako je unutarnje kraljevstvo prvo i prioritetno. :)
    Ljubavi, radosti, dobre volje i dobrote treba prvo biti ( i tražiti ) unutra, a tek onda vani, ipak...
    Rođeni smo kao čisti potencijal i bez onog/onih izvana ne samo da ne bi preživjeli nego nikada ne bi shvatili što je dobrota, dobra volja itd. (Preuzeli smo je "spoznali" (od onih) izvana iako je proizašla iz (tuđe) nutrine).
    Ono izvana i ono iznutra su povezani. Iznutra projicira van i gradi, izvana razvija i pomaže graditi iznutra .

    avatar

    09.04.2018. (15:52)    -   -   -   -  

  • xyx

    Možda bi to unutar naših svijesti bilo bolje nazvati -unutarnja republika.
    Kraljevstvo je relikt neke epohe di je mir ,ljubav i sloga moguća samo u sređenom,divnom ,pomirenom kraljevstvu.To je nemoguće stanje .
    Kao što je i trajni unutarnji mir-nemoguće stanje.Stoga je -republika otvorenija,iskrenija.Ne gaji lažne iluzije,traži poduzimanje analize i djelovanja.

    avatar

    10.04.2018. (07:59)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    blablalica - svjesno, ne nesvjesno. Unutarnje i vanjsko je neodvojivo. Ali ključ je u nama, kao što kaže @Lilianke; zato naglašavam važnost unutarnjeg.

    y - naravno, unutarnje bez vanjskog nema smisla, međuovisni su. Krećemo iznutra, ali ostvarujemo se izvana, kroz odnose.

    xyx - baš iz ovih razloga koje si naveo u drugoj rečenici, bolje je reći da se radi o kraljevstvu. I to nije nemoguće stanje. Zašto bi bilo nemoguće? Kada kažemo da se radi o unutarnjem kraljevstvu, to implicira da je svatko, kada dođe u kontakt s Tim, svojevrsni kralj. Svatko tko to živi je kralj, osjeća se kao kralj, ali on je kralj na jedan drugačiji način od kraljeva iz priča. Kralj je u smislu da se osjeća potpuno, cjelovito, nije nikome podređen. A razlika je u tome što se ne osjeća ni nikome nadređen, već potpuno ravnopravan svim ostalima, a pogotovo su mu bliski oni koji su i sami, u sebi, otkrili da su zapravo kraljevi.

    avatar

    10.04.2018. (08:56)    -   -   -   -  

  • xyx

    Možda je stvar termina.Meni se čini da je ravnotežno stanje unutarnjeg i vanjskog uvik u dinamici.Dakle ,stalna neravnoteža sa stalnim uravnoteživanjima..Stoga mi je rič-kraljevstvo idilična,statična...
    Što je uopće unutarnje ,bez vanjskog?Ne postoji.Sve unutarnje je refleks ,kumulativ dodira sa vanjskim,a svo vanjsko dobija boju našeg unutarnjeg.Naše unutarnje i naše vanjsko ,stvoreni su isti trenutak i isti trenutak će umrit.....Uglavnom,svaki naš ulog na unutarnje rezultirat će vanjskim,ali i svaki ulog na vanjsko rezultirat će unutarnjim.Automatski.

    avatar

    11.04.2018. (07:52)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Sigurno je stvar termina. Termini navode na krivi put. Ljudi mogu gledati na stvari slično, upotrijebiti drugačije termine, i onda im se može činiti (zbog termina) da gledaju različito. Nisu bitni termini, nego ono na što se oni žele odnositi. Unutarnje i vanjsko su neodvojivi, isprepleteni i međuovisni, ali nama je naša polazna točka, kao i naše utočište, u našem unutarnjem.

    avatar

    11.04.2018. (10:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...