Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • AnaBoni

  što da je umjesto dobronamjernog i benignog igrokaza mladića s kravatom operirao netko zlonamjeran (sa zloćudnim namjerama)?


  Imaš li ideju bar, kako naoko naivne igrokaze prekinuti, jer, kad bi se sav ovaj tekst preselio na našu svakodnevicu, onda naivno zalazi u okrutno a življenje u takvom okruženju nije život.

  avatar

  05.11.2017. (21:05)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  zaboravila si 'put do pakla popločan je dobrim namjerama'. no dobro, istina, naivnost i dobrota se obilato iskorištava. međutim da li su iskorišteni i oni koji su toga svjesni? mislim da ne. to je njihov način življenja što nipošto ne znači da su naivni. naivni su oni koji bezuvjetno prihvaćaju nametnutne norme i mjerila slijepo u njih vjerujući da je to ispravno. nitko ne može ispasti toliko naivan osim ako se u pozadini svega ne nalaze osobni razlozi kao npr. osobna potvrda ljudskosti a tu razloge treba tražiti u otuđenosti i onome što se nameće kao opće prihvatljivo društveno ponašanje.

  avatar

  05.11.2017. (22:09)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  To je tema za neki 'okrugli stol'. Post i komentari nisu prikladno mjesto za takvu diskusiju. Još ako netko treba kakvu malu pomoć uredim to. No često, vrlo često budem u situaciji da se moram odlučivati hoću li nekome dati kunu, dvije, ignorirati ga ili mu reći: "Stani na Markov trg, tamo prolaze ljudi koji imaju mnogo para a i donose odluke zbog kojih ti trebaš prositi".
  Imam i osobnog iskustva da sam nekome nešto dao, pomogao, a kad se poslije pogledam u ogledalo vidim da su mi narasle magareće uši.
  Sve je to jako žalosno i vrlo tužno na što su se sveli međuljudski odnosi.

  avatar

  05.11.2017. (23:18)    -   -   -   -  

 • alkion

  Kako reče Semperko, preširoka tema a ljudsko ponašanje je bezgranično u svojim inačicama. A opet kad čovjek malo zastane i porazmisli u osnovi svega je onaj famozni moral (nepisane norme ljudskog ponašanja). Nekako se ne mogu oteti dojmu da smo se prepustili napisanim i izglasanim zakonima i za svaku ljudsku djelatnost uveli pisane norme i o potrebnom ponašanju i o nekakvom normiranom sankcioniranju nepropisanog ponašanja. U suštini toliko smo materijalizirali sveukupnost života i normirali je da su i one vrednote koje nikakko i nikada nebi smjele uopće biti brojčano vrednovane dobile svoju materijalnu (opipljivu) cijenu. Dobrota, poštenje, ljudskost, empatija, ljubav, pomoć u nevolji, radost u prijateljstvu (ako po moralu sudimo) nemaju veličinu, a osobito nemaju pridjevsku komparaciju...Da ne duljim, gubitkom morala i moralnih vrednota (propisivanjem i ozakonjivanjem istih u papirnom obliku) osakatili su ljudski rod, a opet , kako i sama reče, da parafraziram, zapravo stradavaju najviše oni koji bi trebali tim zakonima zaštićeni....

  avatar

  06.11.2017. (06:49)    -   -   -   -  

 • fantasy_

  Sjajan ugao sagledavanja, precizan.
  Vaš post mi je zanimljiv jer recimo ja uopšte nemam blage veze zavezati kravatu što ne znači da bih istrčao na ulicu ali hoću reći ovo bi i moglo biti moguće. Teško je odrediti nit.
  Slažem se premda nemam neki specijalan dodatak niti zaključak. Već jednom rekoh da za moja tumačenja vrline bivaju arhaične najčešće prisutne u bajkama kao ideal jer retko kad kod zloupotrebe ili manipulacije bivaju nešto dobro, tad su mane a najviše u svakodnevnom životu običnih ljudi.

  avatar

  06.11.2017. (17:51)    -   -   -   -  

 • nema garancije

  Svakim danom smo oči u oči s dobrim i lošim namjerama, ovisi
  o nama koliko smo ih sposobni prepoznati. Idemo, posrćemo, ustajemo,
  svaki pad iziskuje dozu opreza više, osobito prema lažnim humanitarcima-sakupljačima. Bez obzira na loša iskustva i dalje
  mislim da je vrijedno graditi kvalitetu u čovjeku, možda na ovom
  prostoru mukotrpan put, no, sami smo sebi draži i vrjedniji.
  Ajd' bar što se kravate tiče ne može me nitko zaskočiti, nisam
  majstor te jednostavne rabote. Živa i zdrava bila:)

  avatar

  12.11.2017. (18:05)    -   -   -   -  

 • alkion

  BTW kravatu znam vezati na najmanje tri načina - teško da bi me zaskočili nespremnog...:)))

  avatar

  30.03.2018. (18:34)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...