Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • borgman

    Ma toliko si puta u ovom tekstu promijenio stranu, mijenjajući poziciju gledanja da je to čudo...a otprilike na sredini teksta, pod pojašnjavanjem kako je ob. Ko... zapravo samo hrpa buržuja...rekao napokon i što misliš. :-P (evo ti jedan emotikon pošto (oIo) još ne postoji :-P)

    avatar

    07.07.2017. (06:13)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    BORGMAN - Koješta si sad navaljao u samo rečenici-dvije.
    Što je to "ob. Ko..."? Ne razumijem kratice koje ne dolaze uz legendu.
    "Hrpa buržuja" sigurno nije kvalifikacija koju sam ja upotrijebio ili ikad bih ovdje. Zato što je reduktivna, uprošćujuća, nešto puno gluplje nego ono što jesam napisao: da se fronta snebivanja i imputiranja puši-kurac kao nužno seksističke fraze formira kroz inače nezamislivo savezništvo s jedne strane kompradorskog desnog buržujstva, a s druge strane lijevog hi-brow feminizma prešlog u agelastiju. Ako će se ponavljati za mnom, uvijek ću inzistirati da se za mnom ponavlja precizno.
    Nadalje, "ono što mislim" nisam rekao "napokon" u nekom momentu teksta, nego to govorim, u nadograđivanju, kontinuirano od početka do kraja i za čitavog trajanja. A morat ćeš mi i pokazati gdje si našao jedno jedino mjesto "promjene strane" kroz tekst. Nećeš uspjeti - ono ne postoji. Radi se tek o tome da mi je gledanje na događaj kompleksno, jer neke aspekte osuđujem, a neke pozdravljam, te sve skupa propuštam kroz semiotičku analizu. Ali to će kao "mijenjanje strane" čitati jedino netko tko uopće polazi od ulazne pretpostavke o dihotomiji bivanja na jednoj ili drugoj strani (ili variranja u bivanju na jednoj pa drugoj) kao ukupnog optičkog spektra.

    avatar

    07.07.2017. (08:18)    -   -   -   -  

  • borgman

    Uh, natjerao si me na još jedno čitanje, i tekst sada puno više liči na zaključak sudske obrane, nego na tekst koji bi ponukao na ozbiljnije razmišljanje...očito mi treba malo kuhanja kofeina prije nego čitam tvoje rečenice :-P

    avatar

    07.07.2017. (10:19)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Suglasan, uz samo jedno podvlačenje: manjak kofeina u organizmu, ili već čega bilo, problem je ne teksta nego organizma.

    avatar

    07.07.2017. (11:14)    -   -   -   -  

  • žena

    mizokina ili mizogina?

    avatar

    07.07.2017. (12:25)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    mizoKina - ne, nije tipfeler

    avatar

    07.07.2017. (12:50)    -   -   -   -  

  • Grunf

    U kazalištu, možda ne baš HNK, mada, ... ali Gavella, Komedija, ... standardno "fina" publika, ali čim netko od glumaca izgovori neku psovku ili dvosmislenu vulgarnost, opće oduševljenje i spontani smijeh. Još uvijek to ne shvaćam, čak ni nakon tvog za mene preopširnog teksta. Zapravo, možda bi mi bilo lakše kada bi nešto tvoje konkretno u tom smislu mogao pročitati. Spomenuti usputno kakicu i pimpača, dođe mi kao milozvučje "sestre" Simone.

    avatar

    08.07.2017. (02:04)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    GRUNF - čini mi se da si na neki način čak i shvatio, unatoč proklamaciji o neshvaćanju

    avatar

    08.07.2017. (08:28)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    kao što si i vivisecirao, predbacivati ovom izrazu u ovom kontekstu ciljanu mizoginost potpuni je promašaj, a nerijetko agendaški mutiran i u slijepu zlonamjernost. no cijelo me vrijeme, od početka priče i prateći kojekakve komentare tog tipa, u podsvijesti kopkalo da sam negdje ovu raspravu (usko vankontekstno zgražanje nad vulgarizmom) već u jednom obliku doživjela, i konačno mi jutros svanulo da je to bilo upravo ovdje, na blogu našeg profija, onomad kad se desio "slučaj" da su oduševljena djeca u razredu dočekala svog dragog nastavnika milijunaša (koji je upravo pobijedio na kvizu) sa natpisom da „svaka mu dala“, a to mnogima tada baš nikako nije sjelo.

    avatar

    08.07.2017. (12:43)    -   -   -   -  

  • alkion

    Da vidim jesam li ubrao priču:
    "Fato, bilo bi dobro da mi ga popušiš.
    Ma ne bih Mujo nešto nisam od volje...
    Čuj, ipak ga popuši...Znaš, osim što je meni jako ugodno, to ti je zdravo za zube.
    Kako bolan, bolan, zdravo za zube?
    Pa ako mi ne popušiš, razbiću ti ih...!"

    avatar

    15.07.2017. (14:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...