Komentari

japan.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Sukiyaki

    Znači i kod njih je bilo svakakvih smicalica, otimanja itd. Eto, vidiš, opet sam nešto naučila. Ma lako za povjest, činjenica je da su Japanci super a cijeli Japan je baš nešto posebno. Predivnoooooooooooooooo!

    Ne znam da li si gledao sve moje postove iz Japana ali mogu ti napisati da sam još više oduševljenija, čak toliko da već sad planiram ići tamo sljedeće godine ali ovaj put direktno u Osaku.
    Krasan je Tokio ali ne znam to objasniti, nekako nam se više sviđa Osaka. Osim toga iz Osake nam je sve otvoreno , mislim na okolne gradove, za posjete i istraživanje.
    U biti, ne mogu ti ni opisati koliko smo uživali u Japanu. Imali smo osjećaj kao da smo se vratili doma kad smo stigli tamo.
    LP Samuraju.

    avatar

    14.06.2017. (16:44)    -   -   -   -  

  • easy

    lijepo, ali ja užasno loše stojim i sa poviješću s ovih naših prostora :)

    a pali ratnici ? daj bože da nitko više ne poželi i ne pomisli biti ratnik.

    avatar

    15.06.2017. (18:35)    -   -   -   -  

  • stara teta

    nema te često na blogu, no uvijek doneseš nešto posebno, "iz prve ruke", i nije prvi put da odličnim ilustracijama (uglavnom iz filmova ili arhivskih pregleda) dodaš čari onomu što iznosiš. povijest japana je zanimljiva, no kako mi se čini, nastoji se prešutjeti onaj vrlo rani period naseljavanja iz koreje i zatiranja autohtone kulture ainu. doduše, svi smo mi od nekud došli, ničija se obitelj nije baš rodila na licu mjesta. ponešto od ovog zaniimljivog perioda supremacije šogunata nad carem čitala sam u seriji odličnih povijesnih romana o musašiju (kengo Šingen Musaši) , stvarnoj osobi. s jedne strane očaravajuće, bajkovito, s druge strane zastrašujuće do kosti. postavljamo si dilemu: može li se ikakav oblik ratovanja smatrati viteštvom i junaštvom?

    avatar

    15.06.2017. (18:47)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Da se ne ponavljam, opirala sam ovaj svoj komentar i sad ću ga kod tebe pejstati:

    mushin munen...Tebe sam ostavila za kraj da ti mogu mirno sve napisati, prijatelju. Kao prvo, iznimno ti se zahvaljujem na tvom komentaru. Zašto? Pa zato jer si shvatio u potpunosti bit svega onoga o čemu sam pisala o Japanu, posebice mislim na moju ljutnju i razočaranje u prvom mom postu. Da, upravo o tome se radi, uopće mi nije bilo stalo do broja komentara. Sada, kad si mi ovo napisao, shvaćam da to nikad neću moći prenjeti, mislim na sve te osjećaje i doživljaje u vezi Japana.

    Istina je sve što kažeš, sada već polako shvaćam i znam kako Japanci "dišu". Naravno, nisu savršeni ali bome posebni jesu na sve načine i to uglavnom pozitivno. U tome i je prednost ovakvog putovanja tj. bez agencije jer imaš mogućnosti upoznati Japan baš iz pravog kuta (obične ljude, njihove reakcije, razmišljanja itd.). Znam, možda se čini da pretjerujem ali imam dojam da zaista upoznajem Japnce u pravom svjetlu i to saznanje mi se se jako dopada. Osjećam se tamo kao doma, nevjerojatno ali istinito. To isto se odnosi i na Morskog. Pitaju me mnogi ljudi zašto ne posjetimo neku drugu zemlju a ja im uvijek odgovaram...neću niti mogu jer mi je Japan prirastao srcu. LP prijatelju.

    Još da dodam. Morski je počeo istraživati povjest Japana i jako dobro mu to ide. Zajedno budemo učili japanski, bar onoliko da se donekle razumijemo u Japanu.
    Vidim da ti jako puno znaš o samoj povjesti Japana ali ne samo o njoj. A ne čudim se jer znam koliko voliš Japan i baš mi je drago.

    avatar

    15.06.2017. (19:00)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ti kao da timski radiš sa Sukiyaki :)
    na radost svih nas.

    avatar

    16.06.2017. (06:50)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    Slažem se easy dosta nam je ratnika i ratova, nek ostanu u knjigama i filmovima :)

    avatar

    16.06.2017. (14:46)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    stara teta hvala ti na komentaru :) japanci takvi kakvi jesu ne da skrivaju svoju povijest ili nešto, jednostavno su takvi i dosta toga treba sam istraživati, osim toga meni je fascinatno kako su recimo hitler, staljin, tito zločinci ili ubojice a o napoleonu i samurajima 15 i 16. st. se ne govori u tom kontekstu nego su ne znam ratnici, lideri, mudri vođe...

    avatar

    16.06.2017. (14:51)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    Hvala ti Lastavice. To s Japanom ide spontano i u sinhronicitetu bez ikakvih dogovora :)

    avatar

    16.06.2017. (15:42)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Kod Tebe uvjek interesantno...

    avatar

    16.06.2017. (16:05)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    I ja bih točno tako odgovorila Lastavici. Drugačije niti ne može. LP

    avatar

    16.06.2017. (16:33)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    Hvala ti modrina neba :)

    avatar

    16.06.2017. (16:33)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Da, da, prijatelju, već planiramo opet posjetiti Japan sljedeće godine uvijek na isti datum, 18.5.-moj rođendan, tada nije niti hladno niti prevruće. Doklo god budemo mogli, putovat ćemo u Japan. Ostalo nam je 132 000 yena a nismo nimalo štedjeli, dapače. I već sad odbrojavam na blogu hehehe. LP

    avatar

    16.06.2017. (17:07)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Dio toga sam ve apsolvirao čitajući povijest Japana priliko pripreme za put. Ovdije sam ipak više toga pročitao. Toyotomi Hideyoši-a imali smo priliku upoznati u Osaka Castlu gdje i sada ponosno stoji.

    avatar

    16.06.2017. (18:16)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Hvala punooo...Ugodna Ti večer dalje!!!

    avatar

    16.06.2017. (20:29)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Nisam ljubiteljica povijesti, ali se možeš samo diviti tako bogatom poviješću zemlje izlazečeg Sunca. Hvala na poučnom i zanimljivom postu! :D

    avatar

    19.06.2017. (10:11)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Nema ni Tebe...Fališ!!!

    avatar

    05.08.2017. (21:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...