Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Lastavica

    Drugačije izgleda napisani tekst, a drugačije zvuči.
    Mnogo dobrih tekstova ne shvatimo dok ih naglas ne izgovorimo.

    avatar

    27.04.2017. (18:32)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    tek nešto:

    "Cordoba.
    Daleka i sama.

    Kobila crna, velika luna,
    masline u bisagama.
    Ako i znam pute, nikad
    neću stići u Cordobu."


    -"Konjikova pjesma (Lorca)

    avatar

    27.04.2017. (19:08)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Ne razumijem te : odustajem od smislenossti

    avatar

    27.04.2017. (19:40)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Čitam R.Katičićeva Vilinska vrata i primjećujem stariju srodnost tematskog pojma u tekstu s našim pradavnim mitologemama o Svevidu (Svantevid, Sevid, onaj koji sve vidi, svugdjeprisutan) od staroind. Svanta - izrastao, preko balt.slav. Svetovit, odnosno svet - sila širenja, razvoja i bujanja. Zanimljivo je kako kristologija u nemogućnosti zatiranja poganskih običaja preuzima formu te jezično uspostavlja novo značenje zadržavajući refleks na strahopoštovanju i stvarajući hermetičku nedodirnost. Tko još može reći kako je barišić otkrio c/p, on je apologet tog provjerenog sustava.

    avatar

    27.04.2017. (19:41)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Pokušala sam spojiti pojmove ubikvetet i flamnskog slikara, kažu, seljaka od pejsaža.....Što god mu bilo u duši ilil ruci, sočno je i spojeno sa životom,i nikad daleko ni od kojeg pojma koje ti spominješ ( da ih ne ponavljam.....hm) dodat ću da se i o travke nasmiješene spoticao.....
    E, sad, je li to ubikvitet?
    Mislim da je : aposlutni i nedijeljivi spoj čovjeka sa svima

    avatar

    27.04.2017. (22:12)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    (da ti ovdje odgovorim: ovo je nova zbirka duhovne poezije, novih pjesama itd., sve će pisati točno za 7 dana :) ... a ja i moja prijateljica isto blogerica spremamo novu zbirku naših pjesama :)

    avatar

    28.04.2017. (09:38)    -   -   -   -  

  • viviana

    Gdje god idem i moja čulnost ide sa mnom. To je tajna cordobe što zaziva, ka kojoj idemo s bisagama punim riječi, jer... iako 'daleka i sama - kao da je dostižna, kao da je u njemu'.

    Neodoljivo mi se nameče tumačiti - gledati tvoju pjesmu kroz lakanovsku optiku. Vjerujem da ti znaš puno - daleko više nego ja - o njegovim znanstvenim postavkama o jeziku i poretku - mreži odnosa na relaciji realno-imaginarno-simbolno.
    Tako, baš mi se čini da je tvoja pjesma i divan način ili primjer posredstvom kojeg bi se mogle tumačiti i 'osnove' lacana, ili njima pjesma.... takav ja imam osjećaj, ili upliv strukture ove pjesme u moje polje.

    Zar se osjećajnošću, čulnošću a kroz jezik 'kako je strukturirano i naše nesvjesno', ne briše granica između 'realnog' i 'imaginarnog' pa kada kaže brojgl u njegovoj je slici, kada kaže bruhel u njegovoj je ruci... pa je takav odnos omogućen čulnošću i neposredan na taj način.... Ti u svijetu i svijet u tebi.

    :)

    Znaš, kad sam tek na naslovnici bloga vidjela objavu tvoje pjesme, pomislila sam da je ubikvitet tvoja kovanica. :) Nisam se prije susrela s tim pojmom, a potom sam, naravno ;), tražila informirati se više i vidjela mu upotrebu u različitim kontekstima a usput se susrela i s još jednom novom mi riječi - kontiguitet
    kao odnos, točka
    - vremensko prostorni dodir.

    I na kraju, a u ime svog osjećaja da je ovdje pripadajuće to napisati - umjetnost je stvaranje novih prostora
    (što nije moja misao ali ti je prosljeđujem neposredno) :)

    avatar

    30.04.2017. (22:55)    -   -   -   -  

  • evezmajevska

    i jedan "č" koji nikada ne zvuči onako kako izgleda.

    avatar

    02.05.2017. (13:12)    -   -   -   -  

  • viviana

    Hvala ti na divnom komentaru kod mene. Znaci mi. :) A ovdje ispod ove tvoje pjesme trebala sam napisati - gdje god idem i moja cordoba ide sa mnom. Ali nisam tad nadosla izraziti tako... I sad posto sam jos vani, na putu, nemam uvjete za pisati. I samo sam ti htjela zahvaliti za napisano mi. A po povratku vratit cu se i tvojoj novoj pjesmi.

    avatar

    06.05.2017. (12:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...