Komentari

blokirani.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Blokirani

    Istina oslobađa.

    avatar

    26.04.2017. (20:45)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Svom dušomj sam za istinu, za osudu svakog zločina a protiv bilokakvog pretjerivanja!

    avatar

    27.04.2017. (11:06)    -   -   -   -  

  • Mekon

    O Jasenovcu je toliko toga rečeno, a malo je istina. Doduše, jedina istina, ona hrvatska stoji zaključana u tajnim arhivima, a živih više nema da ju osobno svjedoče. Ustvari Jasenovac nije ništa posebniji, ili drugačiji od ostalih zatvora, radnih ili zarobljeničkih ratnih logora diljem svijeta nekad i danas. No, predaja o Jasenovcu, ona "kompetentna" dolazi, s jedne strane, iz lažljivih pera klana Goldsteinovih, Pusića, Krausa i ostale židovske nečisti , dok s druge strane najveću "istinu" svjedoče Srbi, oduvijek progonjeni i masakrirani po raznim događajima. Jasenovac je, ono što o njemu najviše čitamo, slušamo, gledamo, serija židovskih narodnih priča, dok je u Srba veliki narodni mit , poput Kosova. Kako je židovska povijest jednog doba skoro pa zabranjena tema ( nikome nije jasno zašto se o tkz. holokaustu ne smije raspravljati), ali je dostatno napomenuti da su Židovi , slobodno kažimo, najmrskiji narod, svim ostalim narodima , na ovom svijetu. Srbi, ti velebni patnici, čije su postojbine svuda ondje gdje je koji Srbin zakopan, dakle najraširenija nacija na ovom planetu, našli su za zgodno sve svoje povijesne promašaje podastrijeti, kulturnom svijetu, ni manje ni više nego, završno, u malom neznatnom mjestu u Hrvatskoj. Evo, nedavno su trajno izgubili svoju mitsku zemlju na Kosovu, što je ujedno dokaz da niti u 13. stoljeću, pa niti u 20. nisu znali kako to "sveto" ozemlje sačuvati. Vjerojatno je Jasenovac mjesto (opet izvan Srbije) koje u Srbima (i dalje nikom nije jasno zbog čega) stvara nekakve novije mitske predodžbe. Po onom što je u posljednje vrijeme povijesna struka dosegla i utvrdila, je to da je Jasenovac , eventualno, hrvatsko istinsko (ne mitsko) mjesto ljudske patnje, danas, (još uvijek ne obilježeno) mjesto komunističkog kazamata u kojem su živote ostavili pošteni Hrvati.

    avatar

    27.04.2017. (17:37)    -   -   -   -  

  • NF

    zločin je zločin, "naši" su mi u ratu masakrirali velikog prijatelja, gledao sam malo ustaške propagandne filmove, onaj najpoznatiji, nešto s Drinom, strašno je dosadan, ni to, za razliku od nacista nisu znali raditi.

    avatar

    29.04.2017. (10:53)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Alzo dakle

    Zločin je zločin, svaka nevina žrtva je jednako teška, a ljudska povijest je povijest nevinih žrtava.

    Ono što je besprizorno je kad se tim žrtvama manipulira i kada služe za neke nove sukobe.
    Brojem žrtava u Jasenovcu se manipuliralo iz više razloga, najprizemniji je taj da je šepavi masovni ubojica bildao broj žrtava da može naplatiti što je moguće više odštete od Nijemaca.
    Taj odvratni model komercijalizacije žrtava je nešto što je tim žrtvama oduzelo dostojanstvo, pa se i dan danas licitira brojem i u toj licitaciji žrtva postaje besmisleno apstraktna, što je ponižavajuće.

    Kao što kaže sjećanja ili ko već istina bi nas oslobodila, istina o svim žrtvama, ali nakon sto godina jugoslavenskih laži kako nać istinu jebem onoga kome je pala na pamet jebena Jugoslavija.

    avatar

    29.04.2017. (22:43)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Goldštajn i Puhovski ne predstavljaju sve Židove u Hrvatskoj iako sami sebi uzimaju za pravo da to čine. Za to ih nitko nije ovlastio, a ponajmanje Židovi ili oni koji se osjećaju Hrvatima ali bi jednako tako mogli sutra dobiti Izraelsko državljanstvo (nasljeđivanje je kod Židova po majčinoj liniji do četiri generacije). Jedan od razloga zašto to "društvo" čini to što čini je možda i to što su bilo osobno (Goldštajn stariji), bilo roditelji (Puhlovski) i sami bili umiješani u poslijeratne likvidacije političkih protivnika. Zanimljivo je kako se ta njihova "podobnost", slično kastinskom sistemu u Indiji, prenosi na djecu, a što otprilike objašnjava jedan aspekt komunističkog odnosno "antifašističkog" mentalnog sklopa. Takav je pristup u korelaciji s "korupcijom" koju su kao "sistem ponašanja" u Hrvatsku nakon "sajedinjenja" donijeli svinjski trgovci koji su kasnije sami sebe okrunili za kraljeve. Pogađaš, radi se o Karađorđevićima, a koji je djelomično uzrok i svih današnjih peripetija u Hrvatskoj.. I tako u tom kolopletu utjecaja mentaliteta, ponašanja i interesa dolazimo do sprege Srba i Židova, iako se za Židove, osim jednog manjeg dijela, ne može reći da su u sprezi sa Srbima. Srbi su Židove tokom svog nacističkog režima doslovno sve potpuno fizički likvidirali. Time se je hvalio Srpski nacistički režim, a o tome izvješćivao nacistički gubernator za Srbiju. S druge strane zanimljiva je i činjenica kako je Kraljevina Jugoslavija, prvo u Europi nakon Njemačke donijela rasne zakone, posebno u pogledu Židova. Bilo je to još prije rata, a te je rasne zakone, slično legislativi SFRJ koju je naslijedila Hrvatska, naslijedila i NDH. No dok su u Srbiji svi Židovi marljivo istrijebljeni već u prvoj godini rata, u NDH su oni imali drugačiju sudbinu, pa ih je dio preživio, a dio je čak bio i u vrhu Ustaške vlasti.

    Zanimljivo je i to kako Josip Broz nikada nije želio doći u Jasenovac dok je s druge strane njegov komunistički režim od Jasenovca stvarao mit i ne samo zbog naplate ratne reparacije, već i zbog prikrivanja vlastitih zločina na samom kraju rata i poslije. Kad je ondašnja SR Njemačka od Jugoslavije zbog isplata ratnih reparacija zahtijevala iskapanja, da kad su ta iskapanja počela na desnoj obali Save, obali za koju su komunisti u Jugoslaviji tvrdili kako tamo leže kosturi 550.000 pobijenih u Jasenovcu. Pronađeno je svega 300 kostura čije su kosti bile neoštećene što ukazuje na prirodnu smrt, pa valjda od tuda i potječe mit o tome kako su Ustaše žive logoraše kuhale u kazanu. Zapravo, takva nakaradna ideja, ideja o kuhanju u kazanu, mogla se roditi samo u glavi nekog tko je to i radio, a što je dokazano za komuniste odnosno "antifašiste" koji su masovno činili slične zločine 1945, od kojih su neki registrirani i u okolici Zagreba.

    avatar

    30.04.2017. (16:32)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    @NF, komentar ti je efektan, ali je s obzirom na temu, a to je Jasenovac, je besmislen i zapravo izvan konteksta. A i pomalo zločest, s namjerom?
    Ne znam što je tvoj prijatelj radio da je tako prošao, ali se nadam da zbog zločina nad tvojim prijateljem ne opravdavaš one druge, "vaše" zločine.
    Zločin je zločin. Ponekad počinjen zbog ideologije, ponekad radi pljačke, a ponekad zbog osvete.
    I dok se god ovo treće bude prenosilo "s koljena na koljeno" neće biti dobro. Podjela zločina na "vaše" i "naše" uvijek je početak novih odnosno, nastavak starih zločina. ;)

    avatar

    30.04.2017. (16:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...