Komentari

neu.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Ana Plišić

    Kao odgajatelj i sama sam imala iskustva volontiranja s djecom s posebnim potrebama.Smatram da su ovakve aktivnosti vrijedno iskustvo koje će nam koristiti u daljnjem radu tako što će nam proširiti vidike i dati vrijedna iskustva koja nam obrazovanje na fakultetu ne može pružiti. Razne udruge, čiji su organizatori najčešće roditelji djece teškoćama, kao što je, primjerice, udruga "Dira", okupljaju stručnjake različitih profila za rad i volontiranje s djecom s teškoćama u razvoju. vrijeme studiranja, stažiranja ali i svako slobodno vrijeme idealno je za volontiranje i pomaganje djeci s teškoćama u razvoju kao i razvijanje vlastitih kompetencija, altruizma i stjecanja novih i korisnih iskustva.

    avatar

    01.02.2017. (19:24)    -   -   -   -  

  • Bruna Petrov

    Prilikom stručnog osposobljavanja imala sam priliku biti asistent djeci s teškoćama u razvoju te mogu potvrditi koristi koje sam ondje stekla, a povezane su sa rezultatima članka. Naime, u sadašnjem radu s tipičnom djecom puno više znam cijeniti i poticati njihovu samostalnost čemu su me naučili stručnjaci u skupini djece s teškoćama, ali i sama djeca svojom upornošću. Takvo iskustvo svakako može biti korisno za profesionalni rast i razvoj svakog pojedinca, ali i za razumijevanje osoba s teškoćama i upoznavanje njihovim mnogobrojnih mogućnosti.

    avatar

    02.02.2017. (20:51)    -   -   -   -  

  • Sanja S

    Volontiranje je veoma korisno iskustvo u našoj struci.Osobno sam volontirala u različitim udrugama djece s teškoćama u razvoju.Moram priznati da mi je to iskustvo pomoglo u daljnjem radu i izazovima rada s djecom u teškoćama u razvoju u vlastitoj skupini.

    avatar

    02.02.2017. (21:22)    -   -   -   -  

  • rani-razvoj

    studente ranog i predškolskog odgoja trebalo bi senzibilizirati za rad s djecom s teškoćama već na dodiplomskom studiju kako bi se lakše, češće i odlučnije odlučivali za volontiranje u udrugama koje rade s djecom s teškoćama i njihovim roditeljima. Tako bi se osjećali sigurnije zbog potrebnih znanja i kompetencija koje su stekli za rad s djecom s teškoćama iz širokog spektra. Pogotovo u današnje vrijeme kada se susrećemo s teškoćama u razvoju nepoznatih uzroka i koje se prepoznaju tek u predškolskoj ustanovi te se odgajatelj treba znati nositi s takvim izazovima.

    avatar

    02.02.2017. (22:24)    -   -   -   -  

  • Vanessa

    Volontiranje, kod nas potpuno zanemareno, narocito u predskolstvu. Volim volontirati, volontiram kad god mi se pruzi prilika. Najcesce svi traze nekakvu korist od toga, a predivno je samo pomagati bez obaveze da ti netko mora nesto vratiti. Tada je to ono pravo

    avatar

    02.02.2017. (22:55)    -   -   -   -  

  • Milica

    Volontiranje ispunjava srećom svaku osobu koja vjeruje u pomaganje drugima.Za volontiranje treba odvojiti vrijeme i dati ljubav onome tko je treba.Osjećaj zadovoljstva je neprocjenjiv.Jedan sat tjedno ne čini se značajnim ali i on može na lice vratiti iskreni ,široki osmijeh a oči okupati suzama radosnicama.Lijepo je osjećati da si nekome pomoć ili oslonac. Iako proces izgradnje odnosa između volontera i djeteta zahtjeva strpljenje.

    avatar

    02.02.2017. (23:14)    -   -   -   -  

  • Ana

    Kao student bila sam volonterka "Pssst... male priče!", male pričaonice za djecu rane dobi i njihove roditelje. Shvatila sam kako je to veoma bogato iskustvo od kojeg sam puno naučila. Pisanjem pripremi te izvedbom aktivnosti stalno sam napredovala te izgrađivala svoj odnos i pristup prema djeci i roditeljima. Kroz susrete se razvijala naša suradnja i citanje mi je svakog puta predstavljalo sve veće zadovoljstvo i radost. Ovaj projekt smatram hvalevrijednim jer me osvijestio kolika je važnost čitanja djeci i kako kljucnu ulogu imaju roditelji u tome.

    avatar

    03.02.2017. (12:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...