Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Volite li ptice?

  avatar

  09.11.2016. (00:03)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Volim ptice i samo ti nastavi da pišeš o njima :)

  avatar

  09.11.2016. (07:21)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  lijepa ptica, volim sve ptice :)

  avatar

  09.11.2016. (09:18)    -   -   -   -  

 • ekvinocijski jelen

  Ptice volim i jako me interesiraju i kao divlje životinje i kao domaće. Imao sam gusku deset godina, a sad već pet i pol godina imam par ruanskih pataka.
  Privukao me naslov o velikoj droplji jer je super zanimljiva ptica! Danas je kod nas više nema ali od oca sam čuo da još do prije 40-ak godina je droplja bilo i ovdje u Zagorju tj. dolazile su u dolinu pored rijeke Krapine, ali već i onda su bile rijetkost i egzotika. Meni je osobito fascinantna ta ptica jer sam imao ludu sreću da ju vidim svojim očima 2010. godine u Mongoliji, bilo je predvečerje putovao sam u autobusu i na polju kraj neke rijeke eto ih... jako zdepasta ptica, teško povjerovati da uopće leti.
  Kad sam nedavno o tome pričao jednom frendu koji nije čuo za droplju objasnio sam mu da zamisli hibrida purana i guske, pa veli ma daj, ali onda je proguglao slike i ostao šokiran koliko je dobra bila moja usporedba :-))

  avatar

  09.11.2016. (17:18)    -   -   -   -  

 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Ovaj sam tekst pisao više od tri sata. Činilo mi se nevjerojatnim da velikoga potrka nema u Hrvatskoj, ali ni u knjigama, ni na svemrežju toga podatka nema. Zato ti hvala, Jelene, na potvrdi da je droplja živjela i hodala u Hrvatskoj. Na području bivše Juge ima je još samo u Kikindi, ali samo njih 20-30. Tamo se bore na sve načine da ih spase od izumiranja.

  avatar

  09.11.2016. (19:46)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...