Komentari

tignarius.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • tignarius

    stavio sam Floyde
    jer me žifčeki boliju

    avatar

    19.10.2016. (09:39)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    a šta san ti ja reka, dezerter

    avatar

    19.10.2016. (09:49)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Fresh, zar su svi studenti, koji nisu ratovali dezerteri? Di su bili svi oni koji su već prošli obuku u JNA (nekakvu, svakako!) ?
    Inače nerado diskutiram o politici jer nedovoljno pratim. "Zapalim se" jedino kad se radi izravno o svjetonazorskim pitanjima.

    avatar

    19.10.2016. (11:18)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Vjerojatno će mnogi razočarani u činjenicu što jedini karizmatični HDZ-ovac poslije Oca hrvatske države akademika Franje Tuđmana i najbolji ministar to više nije pomisliti da me je netko lupio mokrom čarapom po glavi kada tvrdim da je to njegova pobjeda.

    Zapravo i ja mislim isto što i mnogi drugi. Dr. Željka Markić, na Facebooku piše o toj „čudnoj“ odluci mandatara Andreja Plenkovića:

    “Zlatko Hasanbegović prvi je HDZ-ov ministar kulture u posljednjih 15 godina koji je prestao novcem poreznih obveznika financirati lijevo-liberalne udruge, medije i “kulturne” projekte koji su uništavali hrvatsku kulturu, a kako bi osigurao da ga ne napadaju. Zbog toga su se na njega udruženim naporima obrušili SDP, HNS, satelit Beljak te o njima ovisne udruge i većina medija. Svi oni večeras slave. Novi je mandatar imenovao Hasanbegovićevu suprotnost. I razveselio sve one koji sigurno nisu glasali za njega.

    Da pobrojim samo neke moguće razloge zbog kojih bi mandatar odabrao ministricu kulture s kojom je oduševljena oporba, a nezadovoljan velik dio onih koji su mu omogućili da postane mandatar:

    1. Mandatar se ne slaže s anti-korupcijskim i anti-totalitarnim potezima bivšeg ministra

    2. Mandatarova taština nije mogla podnijeti da mu zbog Zlatka Hasanbegovića mediji lijepe etiketu “desničara”

    3. Mandatar je udovoljio Pupovčevu zahtjevu da Hasanbegović ne bude ministar kulture

    4. Mandatar dijeli stavove Nine Obuljen o Domovinskom ratu i šire

    5. Mandatar je ministra kulture birao na temelju želja francuskog veleposlanstva…

    Da ne nabrajam dalje, mogući razlozi su jedan gori od drugoga. Jedno je sigurno – micanjem iz vlade ministra s najviše preferencijalnih glasova koji je jedini, na institucionalni način krenuo rješavati korupcije u svom resoru – mandatar je dao potpuno novo značenje riječi – vjerodostojnost. Čijeg je to povjerenja bio dostojan Andrej Plenković?”

    Fra Mario Knezović kaže:

    Što nas vučete za nos? Kao kršćanin sve ljude mogu voljeti. No, kao kršćanin ne mogu podržati one koji nemaju hrabrosti i koji pokleknu pod pritiskom javnosti ili naputcima Bruxellesa.

    Nije najveći problem što u vladi nema Hasanbegovića. Problem je u nedostatku hrabrosti i prevari birača.

    Ako s Ninom Obuljen nisi htio ići na izbore onda treba bit dosljedan i ne ići s njom ni u vladu. Da. Da. Opet će počet ona priča o stručnoj vladi. Ma dajte molim vas….

    Pa što je onda s tom mokrom čarapom?

    Podsjetit ću vas svog prethodnog komentara:

    Tko želi na mjesto Hasanbegovića da bi postao izdajica hrvatskog naroda?

    Plenkovićev izbor pokazuje da nitko nije želio biti izdajica i zamjeniti najboljeg ministra i biti onaj koji izvršava volju svjetskih moćnika, a koju je i najavio od HNES-a etički osuđeni veleizdajnik Milorad Pupovac.

    Još prije pet dana Plenković se ograđivao od takovog izbora:

    "Nitko nije spominjao Ninu Obuljen, rekao sam kolegama da nastavljam razgovore s kandidatima, kad to završim izvijestit ću članove Predsjedništva stranke. Imam neke sigurne kandidate za ministre"

    Sjetimo se prljave uloge Nine Obuljen i afere s naplatom poreza za knjige velikog hrvatskog domoljuba generala Praljka. Kada je svojevremeno Sanader došao na vlast konstatirao sam:

    Kad gazda mjenja slugu uvijek nađe boljeg slugu.

    Račan je mogao izvršiti sve što su gazde tražile od njega osim jedne stvari – bez velikih potresa u državi uhapsiti generala Gotovinu. To je Sanader učinio.

    Pred nama je presuda protiv generala Praljka i konačna presuda Hrvatske kojom se treba anulirati presuda stalnog suda u Haagu o agresiji Srbije u cilju stvaranja homogene velike Srbije kada je sud nabroja i niz genocidnih radnji koje su pritom Srbi učinili. To su trebali spriječiti Josipović i Pusićka. Nisu izvršili svoju zadaću i nisu izabrani, tj. Josipović je propao na izboru za predsjednika, a Pusićka za glavnog tajnika UN-a. Pritom su i osramoćeni! Milanović nije uspio zaustaviti Karamarka koji očito ne bi bio poslušan i mirno prihvatio osudu generalu Praljku i Hrvatima iz BiH. Karamarko je eliminiran uz pomoć Mosta, a Plenković je došao na mjesto Milanovića da izvrši ono što Milanović nije mogao iako je dok je bio na vlasti itekako podupirao i Josipovića i Pusićku u njihovoj zadaći.

    Plenković se ogradio od Nine Obuljen kada je u javnosti postala poznata njena prljava uloga i pomoć Haagu u osudi generala Praljka. Zato je Plenković morao naći drugog ministra kulture! Na njegovu veliku žalost niti jedan HDZ-ovac nije želio stigmu veleizdajnika i nije prihvatio biti zamjena za Hasanbegovića.

    Josip Pečarić

    avatar

    19.10.2016. (11:27)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Fala na informacijama, to je to, ne pratim pa i ne znam!
    Samo mi je bez veze ono o dezerterstvu!

    avatar

    19.10.2016. (11:38)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    gledam Sabor i čestitam prvo Plenkoviću na svekolikom entuzijazmu s kojim je upao u ovu "vriću brukava" koja ga okružuje

    avatar

    19.10.2016. (12:05)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @sjećanje
    ima ima veze s dezerterstvom
    od Krleže do Plenkia i Zokia
    @anne
    nije on nigdje upao
    njega su doveli na tron

    avatar

    19.10.2016. (13:00)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Sjećanja naravno da nisu svi, samo mila dječica socijalističke aristokracije, koja ovu zemlju doživljava kao svoje vlasništvo jer ne zna i ne želi drugačije, svi oni koji su postali Hrvati kad za to nije trebalo platiti nikakvu cijenu.
    Trebalo je samo slušat Milanovića i Plenkovića što su govorili jedan o drugome, poznaju se dečki, iz istog su legla.

    To je moje skromno mišljenje koje nije posljedica zadnjih događanja, nego je takvo od početka, jer recimo moje dijete koje je završilo diplomatsku akademiju, za razliku od većine zaposlenih u ministarstvu vanjskih poslova, ne može dobiti posao u diplomaciji, jer se ne želi vezati ni za jednu političku opciju, tako da se malo toga promijenilo nisi u partiji nema te nigdje, srića pa ima ćaću pa ne mora ić Irsku, ili u Njemačku.

    avatar

    19.10.2016. (13:38)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    E, sad si @freshu došao na moje nedavno napisano o "posebnim letovima iz Osijeka" : moj sin je 6 godina čekao posao ( kroz dvije vlade dakle ) kao magister graf.dizajna jer, nije bilo partijske žnjore....I sada, kad radi kao običan grafički radnik RADI ali ne živi od svoje plaće, nego od naše roditeljske potpore.

    Ne znam zašto zamjeravaš uvodni dijalog sa sučeljavanja : bilo pa prošlo.......Jedan je dobio, drugi izgubio zna se zašto, dužnost nam je vjerovati, da ima poštenih ljudi koji se, kao što znaš, ne moraju svidjeti svima!

    PPS: slušam upravo Pernara u Saboru

    avatar

    19.10.2016. (14:28)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    TIGGI : zar nisu i KGK " doooveeeeeeeeli " HDZ-ovci jer ni u ludilu nisu imali boljeg kandidata???

    Ma ne doveli.........dovukli je

    avatar

    19.10.2016. (14:30)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Nisam li ja onoj tvojoj euforiji rekel da buš klel?
    Eno i @kraljica dobila osip. ;))

    avatar

    19.10.2016. (15:07)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Morti Plenki proba od g***** napravit lice ;))
    U prijevodu - popravit imidž. ;)

    avatar

    19.10.2016. (15:39)    -   -   -   -  

  • tignarius

    ma je
    sad bum nasedal na @blogi i @annu
    to su naša posla
    a ove jadikovke oko posla su mi posebno simpatične (inkl. i ti @fresh..što ne upišeš Malog u partiju)

    avatar

    19.10.2016. (15:39)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    zato šta nije ni moj ćaća mene, mi smo ti nekako obiteljski protiv partija :))

    avatar

    19.10.2016. (15:42)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Annaboni nije meni dužnost ništa virovat, valjda iman i ja pravo izbora, u koga ću virovat, a u koga neću, a nešto u zadnje vrime inflacija ovi Mesija pa mi djeluju jeftino.

    avatar

    19.10.2016. (16:05)    -   -   -   -  

  • lion queen

    saznalo se i zašto je pao hasanbegović.. nema stara fotka s tim nikakve veze.. potpisao je dokumente iz kojih je vidljivo da je razotkrio kriminal u kulturi. zato je pao. na internetu su danas objavljeni linkovi na te dokumente i kad ih čovjek pročita dođe mu slabo. kako su tu trošene pare iz državnog proračuna, to je da čovjeke ne povjeruje svojim ušima. a hasan je to pokušao spriječiti. zato je pao. nisu branitelji uzalud skočili, ali kraj opake ljevičarske vlasti hdz-a nisu ništa uspjeli napraviti. nek se dragi Bog smiluje hrvatskom narodu!

    avatar

    19.10.2016. (17:01)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Znaš da postoje bajke za djecu ali ovo što naši ministri rade (a ne samo oni), pričaju, dogovaraju se itd. to sve sliči na jedan užasan horor. Možda se i varam prije bi se moglo reći - crni humor. Na kraju, sve ti dođe na isto, bolje da ne spominjem tu riječ ali znaš na što mislim.

    avatar

    19.10.2016. (17:05)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @fresh
    moj did bio u HSS...
    a ja u HDZ-u
    mi uvik idemo u našu partiju..ha..ha
    (ne ne nije stari bio u KP)
    @blogi
    samo ti brij..
    ovo su interne stvari nas HDZ-ovaca
    rešit ćemo to mi
    ima tamo naših ljudi
    @kraljice
    naj se deprat
    "vratit će se Walter.."
    @anne
    pusti ti naše, brini se ti o svojoj Opačićki

    avatar

    19.10.2016. (17:17)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @suki
    svijet je takav
    pa i u tvom Japanu u kojem kak ti sve štima

    avatar

    19.10.2016. (17:58)    -   -   -   -  

  • MIRČE

    BLOGI ; ),MISTO TI JE OVDJE ISPOD :

    https://blog.dnevnik.hr/blogiiudba/2016/10/1632047622/uzivaju-ga.html
    tml[/ B]tml[/B]

    avatar

    19.10.2016. (19:09)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigi
    Jes ti ono meni reka da je @MIRCHE ubačen?
    Ko god reka, ima je pravo. Ko može ovako Hrvate sramotit i podastirat da su taki, ako je Hrvat - niko! Znači: UDBA ga ubacila. Jasno ko dan! ;))
    A je nas vuka za nos dok smo ga pročitali. Lukav neki, IQ ka Einstein ... ;)))
    Ebesh ga - AGENT! MIRCHE, pošto satnica? :))

    avatar

    19.10.2016. (19:35)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Jedino još nije naučija kako napravit link, ha ha ...

    avatar

    19.10.2016. (19:41)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Moj stariji sin je kao student sudjelovao u ratu nekoliko mjeseci, a onda nastavio studij (demobilizacija) i po završetku se zaposlio u privatnom sektoru. Nije mu palo na pamet da iskoristi svoje sudjelovanje u ratu niti je u ijednoj političkoj stranci. Jednako nisu u strankama ni ostalo troje...
    U široj rodbini znam za uvjetovanje zapošljavanja učlanjivanjem u stranku
    što je krajnje žalosno. To je dokaz da je čvrsto ukorijenjen mentalitet političke podobnosti.

    avatar

    19.10.2016. (20:14)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    vidim i balkanski špijun je navraća, blogi jel znaš ti da su komunističke vlasti progonile homoseksualce, i onda ih slale u inozemstvo da špijuniraju dijasporu,

    avatar

    19.10.2016. (20:59)    -   -   -   -  

  • baj baj

    odoh se ja grijat u Ameriku kod svoje dječice
    na njihovo centralno

    avatar

    19.10.2016. (21:03)    -   -   -   -  

učitavam...