Komentari

potok.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Evora

    (o)smjeh je melodija duše, a strpljenje put za bliskost sa ljudima koji vodi ka ljubavi.
    Ova izuzetna žena je sve to imala, i strpljenje i ljubav i požrtvovanost.
    Pozdravljam!

    avatar

    04.09.2016. (12:20)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    I trebala je. Osobito mi se sviđa:
    "Nađi vremena za smijeh, to je melodija duše"

    avatar

    04.09.2016. (12:21)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    danas se čuje melodija duše... osmijeh ti ostavljam... :)

    avatar

    04.09.2016. (12:50)    -   -   -   -  

  • Ema

    Pronašla sam Oporuku Majke Terezije na youtube, u pet nastavaka. Tu možemo čuti što Majka kaže o abortusu, što kaže o svećenicima, što o ljubavi i kako joj se možemo otvoriti. Tu možemo naći što Majka kaže o ulozi žene, i kako gleda na ljude drugih vjera. Također i o važnosti obitelji te svrsi celibata.
    I još mnogo toga možemo naći i moliti da i nama srce postane čisto poput njenoga kako bismo mogli činiti " mala djela s velikom ljubavlju. "
    Nisu samo misionarke ljubavi pozvane na svetost. Svi smo pozvani da odgovorimo Isusu na njegove zahtjeve koje postavlja pred svakog od nas. I kao što majka Terezija kaže za svog zaručnika: - Zahtjevan je - to se odnosi i na naš odnos s Njim. Zahtjevan je jer nas ljubi. Stalno poziva na više kako bismo doista davali što možemo i na što smo pozvani. Zahtjevan je jer zna da možemo. I želi da rastemo a ne da ostanemo osrednji, neiskorištenih potencijala. Hoće ne da se okrznemo o ljubav nego da uronimo u nju. A ona nas cijedi dok ne istisne iz nas sve što nije Božje.
    Molim stoga Isusa jer doista ne želim biti osrednja, mlaka...Molim da i meni i drugima to podari; - čisto srce koje Ga ljubi, i da se iz te ljubavi ne boji iskoračiti dalje i skočiti više od dosadašnjeg. Za Njega i za druge..za Njega kroz druge....
    Život majke Terezije nadahnjuje a njezine riječi su tako iskustvene. U ovom razgovoru ona ne glumi ništa što nije. Pitanja koja ne razumije pita da joj se objasne i to me osvojilo. Ta jednostavnost biti što jest. U tome je veličina najvećih, neopterećenih pogledom drugih.
    Majka Terezija je u svakom smislu nadahnuće.

    04.09.2016 - važan dan za Crkvu - Majka Terezija proglašena sveticom.
    Neka sve nas dovede u nebo i nek svaka njezina fotografija oslobađa duše iz Čistilišta, - kao što se dogovorila s Bogom za tu žrtvu koju je podnosila. :)

    avatar

    04.09.2016. (13:06)    -   -   -   -  

  • Moslavac

    Majka Tereza vrlo je kontroverzna osoba i ni u kom slučaju nije tako pozitivna kao što se, osobito u medijima bliskim Crkvi, redovito prikazuje. Zanemarimo li vrlo kontroverzne stavove o o razvodima, kontracepciji i abortusu, nasilno prekrštavanje, ostaje činjenica da je njena fondacija dobijala stotine milijuna dolara donacija, za koje se ne zna, točnije za veći dio tog novca ne zna se gdje je završio.

    O uvjetima koji su vladali u takozvanim bolnicama moglo bi se također puno pričati, u poboljšanje kojih nije ulagano skoro ništa unatoč vrlo izdašnim donacijama.

    Na primjer, nije pacijentima dozvolila davati tablete za ublažavanje boli jer tako su "bliže Isusu" koji je također patio na križu. Da ne dužim, ima toga podosta, a o čemu sam i pisao u jednom postu, a svatko zainteresiran može pročitati nešto više i na http://www.dailymail.co.uk/news/article-2287427/Was-Mother-Teresa-saintly- Researchers-spark-controversy-claiming-care-sick-dubious-handling-cash-susp icious.html. Vrlo zanimljivo štivo je i http://www.dnaindia.com/india/report-mother-teresa-the-saint-and-the-contr oversies-2063816.

    Vrlo su diskutabilna i navodna čuda zahvaljujući kojima je i proglašena sveticom. Po mišljenju mnogih Majka Tereza bila je najobičniji licemjer. Za vjernike ona je svetica. Za nas koji smo malo kritičniji prema svemu što dolazi od Crkve, njena svetost vrlo je upitna.

    avatar

    04.09.2016. (13:26)    -   -   -   -  

  • DOMENICO

    Majka Terezija je 1990. proglašena počasnom građankom Zagreba, a 1995. je dobila hrvatsko državljanstvo i diplomatsku putovnicu.

    avatar

    04.09.2016. (13:28)    -   -   -   -  

  • lion queen

    odličan post o majci terezi.
    mene je ona oduševila što se bavila gubavcima, a nije pokupila gubu, toliku je imala pozitivnu energiju.... čudo jedno!!!

    avatar

    04.09.2016. (14:57)    -   -   -   -  

  • kaparoculica

    majka tereza je zivjela vjeru...cinila velika djela...
    puno ljubavi, puno rada, to je ona...
    svetica... od danas i sluzbeno.
    njene sandale, uvijek vezujem, sa sandalama, prvog hrvatskog sveca, sv. Nikole Tavelica, sibencanina...
    jednostavno je tako...nesto posebno....a opet... zajednicko...veliko...simbolicno.

    avatar

    04.09.2016. (19:00)    -   -   -   -  

  • tignarius

    eto vidiš nekima koji i nisu članovi Crkve smetaju proglašenja svetima
    od Stepinca do Terezije
    a još mi je jadnije kad i članovi Crkve čitaju razne "ferale" gdje objavljuju istinu o RKC
    nikad ne nađu neki dobar primjer
    nema ih!!??

    avatar

    06.09.2016. (14:24)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Tigi, pokušavam imitirat M.Tereziju, koja se, kažu nikad nije branila pa neću ni ja, ni sebe ni nju, Bog sve zna!
    Mislim da je dovoljno iznosit svoj stav i činjenice, a polemike ne vode ničemu. Majka Terezija je bila žena koja nije imala vremena razglabati ni o čemu previše, ali se nije ustručavala moćnicima reći jednostavnu istinu o pobačaju kad je primila Nobelovu nagradu.
    Usudila se je biti politički nekorektna!

    avatar

    06.09.2016. (20:07)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    @ sjećanje

    prelijepi post u ove izborne dane, prave poruke, to je život, to je propovijedanje Krista životom. A kako je moslavac našao tvoj blog ne znam, ali kad je tvoj blog i ne želiš polemiku neću mu ni ja odgovarati, ona je za pogreb dobila počasti u nekatoličkoj zemlji....

    LP i BB

    avatar

    07.09.2016. (22:45)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Hvala svima!

    avatar

    08.09.2016. (12:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...