A ja mislim joste ostaviti što duže, još tjedan dana barem, nek se napiju sunca... kiše su ovih dana dobile dovoljno i sad imaju idealno dozrijevanje. Ti imaš i tajberije ako se dobro sjećam? Kod mene ove godine prvi put ima ih prilično puno, svaku večer pojedem zdjelicu tajberija, to mi je hrana koju sam si dopustio jesti i poslje pol sedam :-)) A onda ujutro opet pet šest ih ubacim u kljun. Ogrozdi se isto već crvene oni su sljedeći na redu, al ogrozda imam samo jedan grm...
21.06.2016. (19:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Sjedokosi; Polako, nešto ssm usporena ovih dana.........ali budem. :)
@jelenmeden; Vidiš, mudro zboriš! Glede sunca i bobica.Ali, u ovom tjednu moram obaviti većinu branja, onda opet jače radimo, pa valja iskoristiti. Da, imam tajberi, jako slabo je rodio- možda 5 boba sve skupa. Ne znam zašto. Malina je fenomenalno rodna, i preprefina.Kad dozrijeva aronija? Ta mi prvi puta ima bobice ove godine, ali su sasvim zelene još. Melisa je ko vrtni monstrum. :))
@Između; Je, ima nešto u tom zamamnom mirisu kad se voće kuha.... Božanstveno :))
22.06.2016. (00:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@između; htjela sam dodati: dok kuham pekmez, ja sam ko neka boginja transformacije i hraniteljica a i opojno miriše šećer i začini anis i vanilija i malo soli :-P Ponekad, kad tako kuham pljušti kiša i jako lupa po susjednom krovu. To daje još jednu dimenziju, to bubnjanje.
22.06.2016. (11:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zavisi kad je tajberi posađen, moj je tek nakon više godina dao prvi ozbiljniji rod, a prije tak po par boba. Aronija kraj kolovoza, može još i početkom rujna.
22.06.2016. (12:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@jelenmeden; Tako znači, za tajberi još ima nade.......aroniji se specijalno veselim. Biti će za jednu teglicu pekmezića ili možda da kakav sirup skuham? Ne znam. Još se stignem zmisliti. :))
22.06.2016. (21:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
navali!
21.06.2016. (18:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
A ja mislim joste ostaviti što duže, još tjedan dana barem, nek se napiju sunca... kiše su ovih dana dobile dovoljno i sad imaju idealno dozrijevanje. Ti imaš i tajberije ako se dobro sjećam? Kod mene ove godine prvi put ima ih prilično puno, svaku večer pojedem zdjelicu tajberija, to mi je hrana koju sam si dopustio jesti i poslje pol sedam :-))
A onda ujutro opet pet šest ih ubacim u kljun. Ogrozdi se isto već crvene oni su sljedeći na redu, al ogrozda imam samo jedan grm...
21.06.2016. (19:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
easy
kuglice slatke sreće,obožavam džemove i pekmeze ;)
21.06.2016. (22:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@Sjedokosi;
Polako, nešto ssm usporena ovih dana.........ali budem.
:)
@jelenmeden;
Vidiš, mudro zboriš! Glede sunca i bobica.Ali, u ovom tjednu moram obaviti većinu branja, onda opet jače radimo, pa valja iskoristiti.
Da, imam tajberi, jako slabo je rodio- možda 5 boba sve skupa. Ne znam zašto. Malina je fenomenalno rodna, i preprefina.Kad dozrijeva aronija? Ta mi prvi puta ima bobice ove godine, ali su sasvim zelene još.
Melisa je ko vrtni monstrum.
:))
@Između;
Je, ima nešto u tom zamamnom mirisu kad se voće kuha....
Božanstveno :))
22.06.2016. (00:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@između;
htjela sam dodati:
dok kuham pekmez,
ja sam ko neka boginja transformacije
i hraniteljica
a i opojno miriše
šećer i začini
anis i vanilija
i malo soli
:-P
Ponekad, kad tako kuham
pljušti kiša i jako lupa po susjednom krovu.
To daje još jednu dimenziju,
to bubnjanje.
22.06.2016. (11:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O-da životu!
Kako dobro!!!!!!
22.06.2016. (12:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Zavisi kad je tajberi posađen, moj je tek nakon više godina dao prvi ozbiljniji rod, a prije tak po par boba. Aronija kraj kolovoza, može još i početkom rujna.
22.06.2016. (12:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@o-da životu!
Slažem se!! :))
@jelenmeden;
Tako znači, za tajberi još ima nade.......aroniji se specijalno veselim. Biti će za jednu teglicu pekmezića ili možda da kakav sirup skuham? Ne znam. Još se stignem zmisliti. :))
22.06.2016. (21:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...