Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Od stoljeća sedmog, a po potrebi i starijeg (2)

    avatar

    15.06.2016. (11:32)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Dubravka Ugrešić: Hrvatska po modelu NDH
    "Hrvatska kultura i školstvo su rezultat autokratskog hipernacionalističkog projekta, baš kao i sama država Hrvatska. Taj projekt, koji je započeo 1991., realizirao se zahvaljujući participaciji i podršci velikog broja ljudi: edukatora, roditelja, ministarstava za kulturu i ministara, akademija i akademika, medija, izdavača, intelektualaca i književnika. Kultura i obrazovanje bili su od 1991. jasan politički projekt koji se uspio implementirati uz blagoslov velikog broja ljudi, edukatora prije svega. Stručnjaci su mogli vidjeti da je takav projekt kulture i obrazovanja u mnogim svojim elementima prepisan iz endehazijskog. I baš kao što su etabliranjem hrvatske države reetablirani endehazijski simboli, poput kune, zastave i državnog grba, tako je reetabliran i endehazijski koncept nacionalne kulture."
    ''Mladi povjesničari-jurišnici, koji su naslijedili narativ iz 1991., našli su se da izgrade herojsku, mušku, potentnu, hrvatsku ratničku povijest-lakirovku. Oni su ti koji kulturu i povijest nekog naroda doživljavaju kao vojni muzej. Pa će požuriti da sagrade i usele se u institucije, poput vojnog muzeja. Sve je to prašni državni model kulture koji ne znači ništa i koji će služiti za isisavanje državnog, možda i EU novca, a kasnije će, da investicije ne bi bile promašene, služiti tomu da učitelji vuku onamo školsku djecu, dok će školarci te muzeje pamtiti po teroru bespotrebnim znanjem, po tome što su se tamo smrzli (jer muzeji neće moći platiti grijanje) i po tome da u zahodima nije bilo toaletnog papira.''

    avatar

    15.06.2016. (12:04)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Užaaaas! Od svega što gledam na HRT je 3. povijest i sad je ukidaju. Od svega što slušam na HR je Povijest četvrtkom. Vjerojatno će i tu emisiju ukinuti.
    Iz J.L. sam izrezao komentar tok kulturocida koji je napisao Jurica Pavičić pod naslovom:" Bili 'Treća povijest' preživjela da je ugostila Hasanbegovića?" Prepisat ću je i objaviti na svom sajtu obzirom da si se ti već osvrnula na tu, ne sramotu, nego katastrofu.
    Jednostavno, nemam riječi kojima bih izrazio svoje nezadovoljstvo i gnjušanje osim jedene rečenice: do istrebljenja nas ili njih.

    avatar

    16.06.2016. (12:27)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    Ništa novo u Eksperimentalnoj Republici Hrvatskoj !!!
    Osim što je pantagana bi(la)o u sukobu interesa, ali to nije novo to smo znali...
    Ipak, ja bih se poslužio hrvatskim jezikom pa bih lijepu našu nazvao Pokusna Republika Hrvatska.
    Ili Opitna !?!?
    Probna !?!?
    Ogledna!?!?
    Testna!?!?

    avatar

    16.06.2016. (13:37)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ni slučajno nije testna ni slično! ovakve tragikomedije do granice podnošljive lascivnosti događaju se, podsjetimo se povijesti, onatrag već od stoljeća sedmog. možda i ranije, a kasnije svakako.
    pa, kao pripadnica vulgus profanuma (no, znam, genitiv na latinskom drukčije zvuči) mogu konstatirati svoju bojazan: zato bu valjda mišak, markićka &co dobili udarni termin, psmtr, ne znaju ni osnove predmeta, niti iz društvenih ni prirodnih znanosti, ali dobro zarađuju na pseudoznanstvenim glupostima za stoku sitnog zuba.

    avatar

    16.06.2016. (15:10)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ne mogu a ne dodati. Ovo više nije sukob ustaša i partizana. Ovo je sukob srednjovjekovnog svjetonazora i svjetonazora 21. stoljeća.

    avatar

    16.06.2016. (15:15)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, kako su krenuli izgleda da će se čak i prije odjavne špice poukidati međusobno. reklo bi se: bolje ikad nego nikad.
    @DLŠ, neupitno - groteskna.
    @stara teta, jest, dođu tako ponekad ona Andrićeva vremena, ciklično, kao oseka i plima.
    @semper2, reklo bi se: sudar bezumlja i razuma (umlja).

    avatar

    16.06.2016. (23:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...