Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • seoska idila

    a e

    avatar

    29.05.2016. (14:00)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Da, vidjeh taj naslov i uhvati mje smijeh: pa pola Hrvata već godinama živi u srednjem vijeku.

    avatar

    30.05.2016. (23:32)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Boris Dežulović: Dobrodošli u Srednji vijek
    "Uzbudljivi, zavodljivi Srednji vijek u Hrvatskoj je, jebiga, reality: ovdje već i notice iz TV-kalendara izgledaju kao science-fiction vijesti iz budućnosti. Hiljade kmetova u Hrvatskoj izlaze na gradske trgove da vide i dotaknu kovčeg s neraspadnutim tijelom sveca koji liječi kugu i koleru, hiljade ih padaju u trans pred mjesnim svećenicima čudotvorcima što ih liječe dodirom i molitvom, hiljade ih s vilama i bakljama u rukama izlaze na trgove da pale vještice koje se međusobno ljube u usta, ili one, još gore, koje odlaze kod vračeva prekinuti trudnoću.

    Iako je dominikanac i ne isključuje Boga iz škole i svijeta, Giordano Bruno sa svojom kurikularnom reformom školstva, koje bi hrvatsku djecu podučavalo da je Zemlja okrugla i da se vrti oko Sunca, nema šanse u srednjevjekovnoj Hrvatskoj. Pa u njoj je, Sunce ti terocentrično jebem, trodioba vlasti još definirana Prvim nikejskim saborom, podijeljena između Oca, Sina i Duha svetoga, a vlast kroje spletkaroši iz prelature Opus Dei!

    U srednjovjekovnoj Hrvatskoj ugledni fizičari na najvećem Sveučilištu u državi objašnjavaju studentima kako velečasni Zlatko Sudac može prolaziti kroz zidove, a studentski kapelani podučavaju ih da silovana žena ne može zatrudnjeti. Prije koji mjesec, istog onog dana kad su znanstvenici iz daleke budućnosti, okupljeni u LIGO – Laser Interferometer Gravitational-Wawe Observatory – objavili da su detektirali gravitacijske valove, posljednju nepotvrđenu pretpostavku Einsteinove opće teorije relativnosti, kmetovi u hrvatskom reality-showu Anno oko svojih su ognjišta raspravljali o Hasanbegovićevoj općoj teoriji relativnosti fašizma i živo raspravljali o porijeklu pozdrava „Za dom spremni“, stare zakletve drevnih Hrvata, položene pred papom Agatonom prije punih dvjesto pedeset godina, još stoljeća sedmog.

    Humanizam i renesansa ovdje neće proći!

    Uzbudljivo će stoga biti u prvoj sezoni RTL-ova realityja. Sam Bog zna što čeka kmetove koji pokažu da su „dostojni služiti kralja“. Gledat ćemo kako kmetovi vrijedno ispunjavaju zadatke koje pred njih postavi produkcija showa, pa poslije nedjeljne mise na gradskom trgu, recimo, spaljuju otpadnika kojega je svevideća kamera uhvatila kako drka u ambaru. A nakon reklama i najnovije vijesti sa svehrvatskog sabora na Duvanjskom polju, gdje reporteri RTL-ova političkog magazina Anno čekaju rezultate glasanja o povjerenju kralju Tomislavu.

    Budite dostojni služiti kralju i ostanite uz naš Informativni program, blagoslovio vas svemogući Bog Otac i Sin i Duh sveti, idite u miru."

    avatar

    02.06.2016. (22:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...