Komentari

memoari.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • semper_contra

    Prvo, čestitke što još uvijek (već tri tjedna) traje: „danas neću, sutra ću“. 3xBRAVO!
    Što se tiče teksta: jednostavno, toplo i poticajno da čovjek kao ja, kad misli da je u govnima, sam sebi kaže: momak, saberi se. Ti si u raju.

    Već ova tvoja kratka priča mogla bi poslužiti kao okosnica scenarija za jedan film koji, ako baš ne bi dobio Oskara, nešto bi dobio: Medvjeda, Palmu ili što to ja znam. Svaka rečenica koju si napisala može se doraditi i proširiti sa najmanje još po deset.
    Na kraju, jedna mala pričica, koje sam se sjetio kad sam pročitao:

    Ko za vraga dobili smo set pitanja poput “Gdje živiš?” “Koliko tvoj stan ima soba?” (…) Suvišno je reći da je svo troje muških u grupici reklo da žive u jednoj sobi u kojem su kreveti (za 3-4-5 muškaraca) i jedan stol.


    U osnovnu školu išao sam u tzv Vježbaonicu pri Učiteljskoj školi u Čakovcu. Kako je majka bila direktorica i škole i Vježbaonice, stanovali smo u zgradi koja je bila spojena hodnikom sa zgradom u kojoj je bila Vježbaonica i moj razred. Iz ptičje perspektive kao oblik slova H. Ja sam u školu išao iz mog stana svaki dan tim hodnikom koji je gledao na školski park.

    Jedne godine, učiteljica nam je na početku školske godine zadala temu: „Moj put do škole i natrag“. Onda se sjetila mog slučaja, pa je dodala: „Ti možeš pisati nešto drugo.“

    Ja sam ipak napisao sastavak na zadanu temu opisujući kako kroz prozore, dok tijekom godine idem u školu, promatram kako se mijenja priroda u parku. Napisao sam, ako se dobro sjećam tri ili četiri stranice A4 formata.

    avatar

    27.05.2016. (22:30)    -   -   -   -  

  • D.S.O.

    Semper,
    ok, prihvatit ću Cannes također. :)
    Sviđa mi se tvoja priča. Zbog manjka hodanja/vožnje do doma i do škole - ti si zapravo povećao kreativnost i sposobnost zapažanja.

    avatar

    28.05.2016. (22:42)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Dobro, hoćeš li malo ubrzati? :-) kako ide "neću danas, sutra ću"?.

    avatar

    31.05.2016. (23:06)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Počinjem se ljutiti što te nema! Pazi se, jako sam opasan - grrrrr - kad se naljutim.

    avatar

    02.06.2016. (21:42)    -   -   -   -  

  • D.S.O.

    Evo sad ću. :D

    avatar

    02.06.2016. (23:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...