Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    The lady is a Trump

    avatar

    05.05.2016. (18:39)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Predrag Lucić: Kako je Kolinda prekinula podjele
    „Vrlo je zanimljiva predsjedničina potreba da izrazi svoje iskreno uvjerenje kako poljudsku svastiku nije iscrtao nikakav desničar nego nekakav nedesničar koji je Hrvatsku htio pokazati kao zemlju povampirenog fašizma. I još je zanimljivije što gospođa Grabar-Kitarović – kad se već upustila u javno nagađanje o autoru kukastoga križa na splitskom travnjaku – nije osjetila jednaku potrebu da navede barem dva-tri »individualna slučaja« masovnog izvikivanja fašističkog pokliča, pa da saznamo dijeli li i ona mišljenje svojih političkih kompanjona kako se i u tim stadionskim i uličnim prigodama radilo o ubačenim provokatorima, a ne o hrvatskim za-dom-spremnim desničarima.
    Ali i bez toga se intervju Jutarnjem listu kojim je predsjednica Republike, kako sama kaže, odlučila »zatvoriti poglavlje ideoloških podjela i sukoba« i potaknuti »stvarno okretanje budućnosti«, teško može pročitati ikako drugačije osim kao prigodni pokušaj friziranja stvarnosti. I velikodušnog odbacivanja osobne odgovornosti za pretvaranje ove zemlje u dom za bježanje.“

    avatar

    05.05.2016. (18:39)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Goran Vojković: Predsjednice Kolinda, jeste li Vi kriminalac?
    „Pazite, ovo su vrlo ozbiljne stvari! Predsjednica govori kako je Lozančić praktično privatizirao službu i stavio je u funkciju Zorana Milanovića, predsjednica pri tome ne radi ono što bi morala – prijaviti to DORH-u, odnosno nadležnom saborskom tijelu – Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija, već traži razrješenje Lozančića jer je eto „izgubio povjerenje“, a premijer onda za tog istog Lozančića kaže da nema nikakvih dokaza protiv čovjeka i nudi mu mjesto savjetnika u Vladi!
    Ovo ne da je afera koja je dovršena imenovanjem novog ravnatelja SOA-e, ovo je afera koja je tek počela!“

    Tomislav Klauški: Netko mora platiti: Lozančić, Milanović ili pak sama Kolinda
    „Možda se Karamarkove optužbe o krađi mandata na izborima mogu pripisati "vrućoj glavi" nakon burne izborne utakmice. Slučajno mu izletilo, malo se raspojasao na stranačkom skupu, nije baš to tako mislio, nije znao da su novinari na skupu i tome slično.
    Ali Kitarović je mjesecima čekala na ovu izjavu. I dočekala je u intervjuu državnoj televiziji. Nije joj izletjelo. Nije joj se potkralo. Kao što joj se mogla potkrasti, recimo, ona izjava o "proslavi" u konc-logoru Jasenovac. I to dvaput.
    Ona je planski došla na HTV i naciji objavila kako je Dragan Lozančić bio "osobni, odnosno privatni obavještajac premijera Milanovića". I namjerno tu stala. Dovoljno je rekla.
    Ali to nije dovoljno i to ne bi smjelo biti dovoljno.
    Ili će predsjednica otkriti sve što zna, ili će svoja saznanja prenijeti DORH-u, ili će joj DORH pokucati na vrata zbog širenja lažnih optužbi i uzbunjivanja javnosti.
    Tako bi trebalo biti u ozbiljnoj državi čiji Ustav, poredak i zakonitost predsjednica Republike mora štititi. U suprotnom, ovu sramotu neće uspjeti ispeglati cijela armija Kolindinih diplomata.“

    avatar

    05.05.2016. (18:40)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Zdenko Duka: Zašto je izviždana Kolinda?
    „U toj poziciji najomiljenije političke figure u zemlji, Grabar Kitarović vjerojatno je pomislila da i novinarke i novinare može malo udobrovoljiti, pokušati uvjeriti da se s novinarstvom u Hrvatskoj zapravo ništa loše ne događa i da samo tendenciozno interpretira svatko onaj tko golim očima vidi da je obavljeno 70-ak političkih smjena na Hrvatskoj radioteleviziji, da se tamo informativni program uništava jako brzo i nepovratno, a da je vlasništvo u hrvatskim medijima manje transparentno, a time i više okrenuto klijentelizmu i lopovluku, nego prije 15 ili 20 godina. (...) Da će moći prefarbati ono što su osmišljeno i radikalno uneredili Karamarko i Hasanbegović, a pomogli im Orešković i Most. (...) Ali, problem je u tome što KGK nije uvjerljiva. Sve dok se i kontinuirano predsjedničkim utjecajem djelatno ne suprotstavi onima koji zatiru slobode. Zato je jučer izviždana.“

    avatar

    05.05.2016. (18:40)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Kad sam KGK prvi puta vidio na inauguraciji, rekoh "barbika", kao što sam svojevremeno J.K. oslovljavao kao "mala od kužine", jer se uglavnom bavila 'salatom od krumpira'.

    Kako vrijeme prolazi, sve više uviđam da je usporedba KGK s barbikom vrijeđanje barbike. Jednako tako uviđam da je J.K. od "male od kužine" postepeno počela praviti recepte za političku kuhinju kao neki vrsni kuhar.

    Što iz toga možemo zaključiti? Politika djeluje na ljude tako da ih snažno zaglupljuje iako oni, možebitno, prije nego su u nju ušli i nisu bili glupi. Ili pak da su ušli glupi, a kad su izašli odjednom su postali pametni. Mnogo komplicirano, zar ne?

    avatar

    05.05.2016. (19:06)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Sinoćnje "Otvoreno" bi trebalo otvoriti i oči i uši nacije.
    Za sve postoji dokaz ( ako postoji ) i za sve postoje sankcije( ako su dokazi relevantni )
    U protivnom, HRT s Dnevnikom 3 nakon svega i gostom Bancem na kraju balade samo je dokaza, da smo zemlja na nikad krhkijim temeljima kad je moral u pitanju.
    Bilo čiji od onih, koji sačinjavaju establišment

    avatar

    05.05.2016. (20:01)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, moć je vrag. dijelimo slična zapažanja, ova Jadranka kao da nije ona ista bložemeprosti Jaca, gotovo da djeluje kao normalna osoba. reklo bi se - nemoć joj dobro stoji.
    @annaboni, evo ironije, ta je moralna krhkost (točnije: ruševina) odavno utemeljena i bez ove afere.

    avatar

    06.05.2016. (22:47)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Boris Pavelić: Ispravak točnog navoda
    "U hrvatskome predsjedničkom uredu nije još sjedila osoba do te mjere spremna na jeftinu hipokriziju: Tuđman se s medijima obračunavao bez kalkuliranja, osobno, otvoreno, balkanski, šakama i porezima, i režeći ako treba; Mesić i Josipović nisu se u medije pačali u mjeri u kojoj bi se to miješanje moglo okrstiti pritiskom; Kolinda Grabar-Kitarović, na prvi pogled, pravi je med i mlijeko – s onim svojim zaleđenim propagandnim osmijehom, pršteći od optimizma, izlazi na otvorenu scenu, i započinje nisku probranih citata: terli Jefferson, terli Voltaire...

    Proziran je taj pokušaj da se Grabar-Kitarović prikaže onim što nije. Zato su je i izviždali: govori neistine. »Sloboda medija jedna je od ključnih sloboda i ljudskih prava«, reče ni ne trepnuvši. Ali, za boga miloga, zašto šuti o nepogodi Hasanbegović? I tko je prije dva i pol mjeseca navalio na »Novosti« tvrdnjom da »ima i onih koji svojim javnim djelovanjem godinama provociraju, iritiraju, pa i vrijeđaju najveći dio hrvatske javnosti, neistinito prikazuju i čak izruguju Domovinski rat i, u osnovi, niječu stvarnost, a implicitno i samu ideju hrvatske države, stvarajući tako ozračje napetosti, isključivosti i netolerancije«? I koliko je prošlo od te »hrvatujuće« inačice volterijanizma do fizičkog nasrtaja na Antu Tomića, u kojemu je teško ozlijeđen slučajnu prolaznik? I što je o tom napadu rekao Zlatko Hasanbegović? Parafrazirao predsjednicu. I zato, bilo bi dobro da predsjednica građane ove zemlje prestanete smatrati bedacima. Ne zagovara ona slobodu medija, ni odgovornost za javnu izrečenu javnu riječ, kako nas na Facebooku uvjerava. Ne, ona dopušta slobodu slavljenja ustaštva, a podržava ministra koji gasi i napada slobodne, kritičke i manjinske, a obogaćuje nacionalističke medije.

    Grabar-Kitarović nema moralno pravo pozivati se na američke Očeve utemeljitelje, ni na autora Rasprave o toleranciji. Podsjećamo zato, ispravljajući točan navod, na drugu jednu Voltaireovu misao, koja kudikamo vjernije dočarava stvarne političke namjere sadašnje stanovnice Pantovčaka: »Tirane uvijek krasi tanahni sjaj vrline; prije nego ih unište, oni podupiru zakone«."

    avatar

    06.05.2016. (22:48)    -   -   -   -  

  • Bljesak

    Tebe triba tuć i pritom ti nedat plakat.

    avatar

    08.05.2016. (07:42)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    mirčotinjo bljes(k)ava, reklo bi se: suprotno si efektivan (naime, plačem od smijeha).

    avatar

    08.05.2016. (13:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...