Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    puš: Nasilu na Silu

    avatar

    04.05.2016. (20:20)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    https://youtu.be/LzfuYAJtUq4

    avatar

    04.05.2016. (20:39)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    U svakom vrimenu opako je bilo imati svoju glavu (da nije za ukrasa),
    posebno ženskinjama koje nisu sklone "padati na kolina". A one dvi
    s početka..., same su krive, šta su se rodile u nevrime. Kad je vrime?

    avatar

    04.05.2016. (20:47)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Često čitam tekstove, bilo u tiskovinama bilo u knjigama, i gledao filmove i drame na tu temu. Vjerujem da toga ima i to mnogo više nego čovjek uopće može pomisliti. Ja sam valjda imao sreće, barem u tom pogledu, što sam se kretao i živio u sredini gdje toga nije bilo ili pak u mnogo manjoj mjeri. Ili pak sam sam izbjegavao takve sredine pa se s time nisam susretao.
    Ja, bih mogao govoriti iz drugog ugla, o situacijama gdje žene, na svoj suptilan način, teroriziraju muškarce. Ne fizički, već psihički. No to niti je tema ovog posta niti bi izazvalo toliku pozornost kao fizičko maltretiranje žena, pa ću to ostaviti neka ostane za neku drugu priliku.

    avatar

    04.05.2016. (20:59)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Ovoj paraleleli ne treba komentar.
    Svaka sličnost je nenamjerna mada postoji

    avatar

    04.05.2016. (22:25)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, veliš da si se "kretao i živio u sredini gdje toga nije bilo ili pak u mnogo manjoj mjeri"? ovdje mi se kao pitanje nameće kriterij identifikacije "takvih sredina" sa ekskluzivom na fizičko nasilje nad ženama (a da bi ih onda mogli izbjegavati)? zbunjena sam, jer se pitam kako je uopće moguće izbjeći biti dijelom ljudskog društva (izbjeći njime se kretati i u njemu živjeti, osim, naravno, ako se ne izabere pustinjaštvo)? ta ne mlate žene (samo) tamo negdje divlji neki, u nekim dalekim zemljama ili sumnjivim birtijama, nego i nasilnici među nama (umiveni i neumiveni), susjedi, kolege, rodbina. nasilništvo ove vrste je nažalost kontinuirani segment svakog društva (spram oba spola, a brojčano u većoj mjeri spram slabijeg). imati "sreću" ne naletiti na takve situacije, ne vidjeti fizičko nasilje tj. imati dojam da ga nema, nije isto što i činjenica da ga nema.
    no, doista, valja reći, većina je današnjih demokracija kroz instrumente zaštite ljudskih prava ukrotilo iživljavanje nad ženama do mjere da ih se više javno ne pali na lomačama ili čereči. i, napose, postignuto je da se fizičko nasilje nad ženama i ljudima općenito ne drži prihvatljivim.
    vidljivog maltretiranja žena je stoga uistinu manje (u odnosu na srednji vijek ili recimo današnje šerijate). no, nažalost, iživljavanje ni u demokracijama nije nestalo već je prešlo u ilegalu. sama civiliziranost sredine ne garantira potpuni izostanak maltretiranja, već je ono u suvremenim sredinama prikriveno (o tome recimo govori Larssonova maestralna trilogija). to što se fizičkog nasilja tiče.

    što se pak tiče nasilja većine (ono što diogen definira nasiljem normalnosti) koje se manifestira, podcrtavam, i u psihičkom i u fizičkom obliku, jer o njemu je zapravo ovdje bila riječ - nema sredine u kojoj ga nema (Kasandrin fizički slabiji spol je mučitelju/ima u poziciji većine - došao kao bonus, dodatni motiv ili njima olakšavajuća okolnost za mučenje n/je kao otpadnutog pojedinca). ako smo dio društva, u nasilje većine smo potpuno uronjeni (i svakodnevno mu bez iznimke izloženi, bez obzira na spol (aktualni primjer: Frljić)).

    (da, psihičko teroriziranje nije direktna tema ovog posta, ali bi bilo zanimljiva tema. koliko je jedan spol u njemu vještiji nauštrb drugog dalo bi se raspravljati, osobno ga ne smatram ičijom specijalnošću. uostalom kao što ni fizičko maltretiranje ne držim obilježjem spola. no da primitivizma.)

    avatar

    06.05.2016. (17:37)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    update, aktualni primjer: Bitorajac.

    avatar

    08.05.2016. (13:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...