Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Smisao Života

    ...prostitutka da, ona daje bez vlastitog intimnog užitka, iako ni to nije isključivo.... kurva i drolja? diskutabilnije... potonja dva naziva proizvod su muškog patrijarhalno-šovinističkog svjetonazora... kurva i drolja je svaka žena koja zadovoljava sljedeće karakteristike: kad daje pičke drugima, a ne daje pičke meni, ili kad daje pičke i drugima i meni... zanimljivo je da su kurva i prostitutka istoznačnice u Anićevom rječniku hrvatskog jezika, odnosno da se odnose samo na profesionalke koje naplaćuju seksualnu uslugu... nazivi kurva i drolja su ženskog roda i nastali su kako bi se vrijeđalo žene, naravno mogu se upotrebljavati i za vrijeđanje muškaraca, iako se za muške kurve koristi "ljepši" naziv: žigolo ili kurviš, što samo potvrđuje da su muškarci izmislili te riječi :)... uglavnom, oću reć da ti nazivi ovise o subjektivnom doživljaju svakog pojedinca, uostalom kao i sve drugo :)... zapravo su svi ljudi kurve, na seksualni ili neki drugi način :)...

    avatar

    02.05.2016. (18:45)    -   -   -   -  

  • lion queen

    iz ovog filozofskog traktata proizlazi samo jedan logičan zaključak, da si napaljen na markićku...ni prvi ni zadnji mladac što je napaljen na stariju tetu :)

    avatar

    02.05.2016. (21:32)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    SMISAO Ž. - Semantika tih pojmova iz iste vreće uistinu može, u raznim upotrebnim kontekstima, poprimiti ova razna značenja koja si naveo, obilježena određenim zajedničkim nazivnikom. Moj post namjerno uzima kao definiciju davanje se ne tek dakle za novac ili nešto, nego u općem zahvatu bilo koje motivacije koja nije i sama dobivanje istovrsne valute (povratnog erosa). Dakle, bivanje droljom kao: intimna participacija, odnosno korištenje vlastitim erotskim učinkom, u svrhu postizanja nečega drugoga nego što je također erotska dobit za sebe.
    To nije odmah moralni sud, to je samo definicija. Koliko ću pak prezirati bivanje droljom nije konstanta, ovisi o kontekstu, i posebno je pitanje.

    avatar

    02.05.2016. (22:07)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    LION Q. - Ispravno si zaključila da je filozofski traktat to što si čitala. To je i sve što si ispravno zaključila. :)
    Markićka nije čak ni tema ovog traktata. Tema je fotomontaža s Markićkom (s obzirom na koju bi ti možda imalo nekog nategnutog smisla razglabati je li joj autor napaljen na Markićku); ili preciznije: pozadinska psihodinamika fotomontaže.
    Da si, umjesto ovoga, bubnula kako proizlazi da sam napaljen na tu psihodinamiku, bila bi barem logički koherentnija, ako već ne smislom suvisla (što bi ipak bilo previše za očekivati).

    avatar

    02.05.2016. (22:13)    -   -   -   -  

  • marionetta

    mogući doprinos temi donosim linkom.

    avatar

    03.05.2016. (08:28)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    Dakle, bivanje droljom kao: intimna participacija, odnosno korištenje vlastitim erotskim učinkom, u svrhu postizanja nečega drugoga nego što je također erotska dobit za sebe.
    - nije to drolja to je samaritanka. :Đ

    dakle muškarac koji zavodi ženu da bi došao do pičke u svrhu postizanja erotske dobiti za sebe nije droljac iako ga recimo dotična 3,14čka zanima jednokratno, što dakako nije na njemu da joj i kaže?: )

    žena koja daje pičku u zamjenu za stan i obe strane su sporazumno ušle u posao je po definiciji drolja?

    u kojem kontekstu je pojam "drolja" lišen moralnih utega?

    btw, kad sam pogledala sliku koju si samo linkao prva pomisao mi je bila - licemjerstvo, prokazivanje markićkinog licemjerstva, kao motiv autora. no ja nisam muška kurva pa si vjerojatno ti u pravu. :P

    avatar

    04.05.2016. (13:26)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MARIONETTA - Pratim i dižem: vratit ću ti s dva linka čiji sadržaj ima zametke u tvom.
    Jedan: na temu nebivanja dobrim soldatom čovjeka koji voli i seksualno je zadovoljen (''ne odgovara poretku i smatra se izdajnikom''), erosa kao stoga ''glavne prijetnje'' Državi, koju ona sistematski suzbija (uz svođenje seksualnog čina ''na mehaničko pražnjenje''). (Zajednički nazivnik: hegemonski puritanizmi.)
    Drugi: na temu ''erupcije seksualnog sadržaja'' kao dokaza ''da je Zamjatinova Država i Orvelova Partija narasla do mere besmrtnosti'', s čovjekom koji nije erotski ispunjen već ''silovan slikama i doživljajima numerisanih koji se dave u žudnji za obećanim prihvatanjem, a zapravo prvi stradaju u mehanizaciji''.

    avatar

    04.05.2016. (15:47)    -   -   -   -  

  • marionetta

    nije strip? ok. pratim... idem vidjeti što.
    p.s. je, i ja sam poput Emi (mah mah), a prateći link, pomislila na isto - "prokazivanje markićkinog licemjerstva", a zanemarila tvoje seciranje "prokazivanja" i apsurdnosti tog njegovog načina sagledanom u širem kontekstu.
    moguće da svi vadimo karte koje imamo.
    a ovaj je smatrao da ima asa u rukama, i da je to -to.
    čovjek nije blefirao.
    on je uvjeren da je dobio partiju, makar je ostao - gol.

    avatar

    06.05.2016. (12:01)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    ma diš poput mene marionetta?! kad se god ubuduće uvatiš da si poput mene brutalno se kazni. :Đ
    (ili pojedi jednu čokoladu i u moje ime) :D

    avatar

    11.05.2016. (19:58)    -   -   -   -  

  • marionetta

    auč, Emi, to boli!
    ...ti i ovaj iznad tebe bi se mogli igrati domina,
    ja nisam taj :Đir :D. Meni je draži poker.

    avatar

    13.05.2016. (19:28)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    prvo malo jesi, pa onda nisi taj đir marionetta. ne moš se odlučit?? :D
    niko neće da sa mnom igra domina. iako ja uvijek damsko-džentlmenski pustim da onaj drugi prvo ide do mina, dok ja čekam da se vrati.

    pero, ne buš mi objasnil moje nedoumice?

    avatar

    16.05.2016. (11:14)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Strpljenja, drugarice, samo sam u gužvi nekoj...

    avatar

    18.05.2016. (21:50)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    EMI - Svi odgovori koje tražiš već su zapravo sadržani u postu. Ta znaš da spada u moj horoskop ne ostavljati nijednu rupu nezačepljenu. Ali svejedno sam odlučio rasprostrti dodatno: Mogućnost drolje.

    avatar

    09.06.2016. (04:22)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    EMI & NETTA - Nisam baš skužio na koji bi način fotomontaža donosila prokazivanje Markićkinog licemjerstva...

    avatar

    09.06.2016. (04:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...