četvrtak, 24.09.2009.

Djevojačka večer

Photobucket

Dan događaja je subota, mjesto događanja stančić od 50 kvadrata kod naše mlade, prisutne pozvanike čine 15-tak djevojaka/žena od 21-35 godina + mladina majka i njena prijateljica. Dakle, kokošinjac u kojem se poslužujemo alkoholom i narescima kako bi tjedan dana prije svadbe proslavile posljednji vikend 'slobode' buduće nam gospođe.

Naslonjena na kuhinjski element s čašom u ruci, promatram svoje stare i nove prijateljice kako se zabavljaju na tepihu dnevnog boravka koji je u produžetku kuhinje, nešto šapuću, a zatim jedna povikne kako neće biti snimanja. Nisam ni primjetila da je netko ponio kameru, ali mislim da je svaka od nas ima na mobitelu, pa iako rezolucija nije bogznašto, biti će dovoljna. Fotoaparata imamo dovoljno, opet na mobitelima i zato nema panike da večer neće biti zabilježena. Uto krajičkom oka spazim tamnu odoru. U prostoriju ulazi zabranjeni spol, šokiram se s njegova desna boka, jer nije mi stvarno da nas provjerava policija. Mlada je ujutro obavijestila pazikuću da slavi djevojačku večer i stoga će glazba iz njenog stana biti glasnija, a pozvanici će po odlasku bučiti kroz hodnik jer petnaestak pari štikli ne mogu lebdjeti s četvrtog kata do prizemlja. On je na to, po njenom pričanju, nepromijenjenog izraza lica, hladno odgovorio da će u slučaju uznemiravanja stanara pozvati policiju. Na to mu je njena majka isporučila hitri komentar da neka samo izvoli, ne želeći imati posla s netolerantnim bezveznjakom u kariranoj košulji i vesti s tri gumba, rijetkom kosom i hrpetinom knjiga u stanu kojima se posvećuje kao ljubavnicama u nedostatku vlastita života, kako ga je - na prepričano zamislila moja mašta.

U stvarnom vremenu, policajac naslanja pendrek na rame, skida plavu kapu s tvrdim plastičnim šiltom i smiješi se. Hvala ti Bože, nije neki glupan mislim si, tek je u izvidnici i odmah će otići, ali na vrisak prisutnih uviđam da sam se prevarila. Grozota prizora nije odgovarala predviđenom, dapače prethodni krici, širom otvoreni kapci i izbuljene bjeloočnice odobravali su prisustvo nepoznate muške osobe jer se dohvatila skidati odoru i zabaviti goste. Striper je, drage moje dame i pokoji gospodine, bio kao iz filmova, kako si god zamislili dotičnog, niste daleko od realnih fizičkih atributa.

A realno je i to da dvije 'seanse' od 15 minuta plesa s pauzom za presvlačenje (u kauboja... ), košta 1.600 kuna pa sam se kratko zamislila koliko mojih plaća takav poziv zaradi u jedan vikend. Obzirom da je tu večer imao, kako je moje uho načulo, tri gaže, rekla bih da se mladi gospodin dobro snalazi u vrijeme recesije, a opet ni mladenke nisu toliko siromašne da bi se odrekle posljednje bludne pomisli na kratkotrajne užitke......

- 10:35 - Komentari (42) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.