O turističkoj sezoni

ponedjeljak , 22.07.2019.




Joj, bome mi ide na živce ova kuknjava o "propaloj turističkoj sezoni"... nije to ništa drugo nego blentavi medijski senzacionalizam...

Zašto bi bila katastrofa ako je dolazaka/noćenja manje nekih 2-3% u odnosu na lani? To je i opet bar 2-3% više u usporedbi npr. s 2015. ili 2016. Pa ništa ne može rasti unedogled (svaki muškarac to jako dobro zna wink)... i niti može niti mora svaka sezona bit' rekordna... naročito ako iz godine u godinu sve cijene dižeš... pa nisu turisti ovce, imaju i oni "digitrone".

S obzirom na odnos kvalitete onoga što nudimo i cijene koju za to tražimo možemo bit' sretni da dolazaka/noćenja nije 20-30% manje.

Prošla je sezona bila rekordna. Dakle svi su dobro zaradili.
A zašto su npr.na plaži kava i sladoled skuplji za 1 kn a npr. suncobran i ležaljka čak za 5 kn ako si lani dobro zaradio u rekordnoj sezoni a ove godine nisi uslugu ni u kojem segmentu poboljšao u odnosu na lani, niti imaš nove stolove, niti imaš nove stolice, niti si zaposlio više radnika u odnosu na lani, niti imaš nove suncobrane i ležaljke, niti ti je država ijedan namet povećala u odnosu na lanjsku rekordnu sezonu?
Zašto onda dižeš cijene u odnosu na lani ako nisi povećao kvalitetu svoje ponude?
Zbog POHLEPE!

I tako iz godine u godinu... pa se onda čude zašto je gostiju manje.

A to se odnosi na sve segmente ponude - privatni smještaj, hoteli, kampovi, kafići, pečenjarnice itd. - svi oni su u lanjskoj rekordnoj sezoni dobro zaradili i malo tko je od njih išta uložio u poboljšanje svoje usluge u odnosu na lani ali su svi digli cijene.

Onda ni ne zaslužuju ništa drugo nego da nemaju gostiju!

<< Arhiva >>