Natječaj književnog časopisa Hourglass Literary Magazine

srijeda , 21.10.2015.



Književni časopis Hourglass Literary Magazine raspisuje konkurs za autore koji pišu na b/h/s/c jezicima, kao i pisce koji pišu na engleskom jeziku, odnosno autore iz dijaspore koji pišu na (b/h/s/c) i engleskom jeziku.

Datum početka konkursa je 20. oktobra 2015. godine.

Konkurs se raspisuje za izbor najboljih radova u tri kategorije: kratka priča, esej i pjesma. Za pobjednike konkursa, pored simboličnih (klepsidra i diploma), obezbjeđene su novčane nagrade:

• 1000 dolara za najbolju kratku priču;
• 1000 dolara za najbolji esej, odnosno
• 1000 dolara za najbolju pjesmu.


Tematskih i žanrovskih ograničenja nema. Autori iz regiona mogu da prijave jednu priču i/ili jedan esej i/ili tri pjesme. O pobjednicima konkursa odlučivaće žiri u sastavu Sibelan Forester, Jelena Lengold i Džon K. Koks. Članovi žirija će, takođe, u zavisnosti od kvaliteta prispjelih radova, odlučivati i o dodjeli posebnih nagrada za tri autora u iznosu od 500 dolara. Radovi finalista (za koje redakcija odluči da svojim kvalitetom zaslužuju da budu štampani) biće honorarisani.

Voki Erceg: Hourglass Literary Magazine nastao je, u prvom redu kao kreativna I čitalačka refleksija – jer je i čitanje, verujemo, stvaralački čin – pod uticajem, kako se to po običaju kaže, lika i dela Danila Kiša. Štaviše, arhitektura našeg časopisa oponaša roman Peščanik. Kažem – oponaša – kako bih napravio otklon od doslovnog shvatanja te ideje, ali, kao primer, umesto uobičajenog Sadržaja i Uvodnika glavnog i odgovornog urednika, poslednje, pod navodnike, poglavlje, časopisa nazvali smo Pismo ili sadržaj.

Preliminarni rok se završava 1. januara 2016. godine, a više informacija o načinu prijave i kriterijumima konkursa (natječaja) možete pročitati na internet adresi: www.hourglassonline.org/bs/konkurs.




<< Arhiva >>