NAGRADA + PREDSTAVLJANJE knjige Denisa Peričića 'Ljubav, zlo i naopako' (Hena com, 2014.)

srijeda , 28.05.2014.










Inače, Denis Peričić slavodobitnik je 9. međunarodnog književnog natječaja za kratku priču 'Lapis Histriae', koji je održan u sklopu ovogodišnjih 15. međunarodnih pograničnih susreta Forum Tomizza.

U uži izbor kratkih priča za ovogodišnju nagradu, od 173 primljena rada iz Hrvatske, Slovenije, Italije, BiH, Crne Gore, Srbije, Njemačke, Švedske, Francuska, Češke Poljske i Mađarske, ocjenjivački sud u kojem su bili Daša Drndić, Elis Deghenghi Olujić i Marcello Potocco, izabrao je sedam kratkih priča od kojih je priča „Tijelo od snova" pisca Denisa Peričića ocijenjena najboljom.

U obrazloženju dodjele nagrade Peričiću, žiri navodi da je priča «hiperbolična, ironična, vrtoglava fantastika pripovjednog hoda po rampi između sna i jave ostvaruje se na više razina zahvaljujući autorovom umijeću povezivanja raznorodnih elemenata: medicinskih dijagnoza, citata iz književne tradicije, parapsiholoških fenomena, rock stihova, prizora iz hrvatske provincije i senzacionalističkog opisa jednog agentinskog narkobosa.»

Pogledajte video snimku Peričićevog čitanja nagrađene priče , na ovome linku







<< Arhiva >>