Fraktura u rujnu pokreće 'Festival svjetske književnosti'

utorak , 09.07.2013.



Od 5. do 17. rujna, nakladnička kuća Fraktura u Zagrebu prvi put organizira Festival svjetske književnosti, na kojem će gostovati neka od najeminentnijih imena strane i domaće književnosti

U desetak dana početkom rujna Zagreb će postati jedno od središta svjetske književnosti, mjesto gdje će se predstavljati nove knjige, gdje će autori razgovarati o svojim djelima te diskutirati o mnogim temama na okruglim stolovima.

'Na Festivalu svjetske književnosti okupit će se mnogobrojni autori, domaći i iz inozemstva, raznih izdavačkih kuća, a ne samo naše. Osjetili smo da nedostaje takav festival početkom sezone. Nadamo se da će ovaj pokušaj dovesti do manifestacije koja će se održavati svake godine', najavio je Seid Serdarević.

Gostovanje na prvom Festivalu svjetske književnosti između ostalih su potvrdili inozemni gosti Péter Nádas, Claudio Magris, Jaume Cabre, Kjell Ola Dahl, Rod Rees, Peter Terrin, Margriet de Moor, Erwin Mortier, Goce Smilevski, Ivan Lovrenović i Goran Vojnović te domaći pisci Ivana Simić Bodrožić, Nada Gašić, Jurica Pavičić, Zoran Ferić, Katarina Luketić, Jagna Pogačnik, Zdravko Zima, Ivica Đikić, Slavenka Drakulić, Boris Perić, Predrag Matvejević, Sibila Petlevski, Vlaho Bogišić, Miljenko Jergović, Franjo Janeš i Edo Popović, dok će tribine i razgovore moderirati vodeći hrvatski književni urednici, pisci, profesori, novinari i kritičari Mirjana Rakić, Vlatka Kolarović, Ante Perković, Rujana Jeger, Tanja Tolić, Vladimir Arsenić, Ivica Prtenjača, Roman Simić Bodrožić i Seid Serdarević.

Festival će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih od 5. do 17. rujna, sa po dva književna i jednim glazbenim programom dnevno. Svakog dana tijekom festivala u 19 sati, održavat će se tribina Razotkrivanje, s najeminentnijim imenima domaće i strane scene. Nakon toga u 21 h, održat će se okrugli stol na kojem će se raspravljati o nizu zanimljivih tema iz kulture. Glazbena događanja odvijat će se u pauzama, a svakodnevno će nastupati mladi glazbenici najrazličitijih glazbenih pravaca, čije nastupe organizira Vjeran Simeoni.

Na ovome linku možete pronaći detaljan program Festivala.



Izvor: T-portal



<< Arhiva >>