Radionica : osnove pisanja romana

utorak , 19.06.2007.


Riječka udruga Katapult organizira radionicu - osnove pisanja romana :



Radionica Kreativnog pisanja: Osnove pisanja romana održat će se 30. 6. u prostorijama udruge SMART u Rijeci, s početkom u 10 sati i trajat će do cca. 14 sati. Voditeljica radionice je Daša Drndić. Zbog opširnosti teme dogovoreno je s voditeljicom da će broj polaznika radionice biti ograničen na samo deset. Imate tjedan dana za prijavu kako bi vam ostao još tjedan za obavljanje zadataka. Prijavom se obvezujete obaviti dobivene zadatke i prisustvovati radionici. Ukoliko, iz bilo kojeg razloga, niste sigurni možete li prisustvovati radionici – nemojte se prijaviti. Napomena: trenutno ima još 4 slobodna mjesta. Najbrži prst?

Zadaci:

1. Špijunaža. Potrebno je otići na mjesto gdje ima puno ljudi (placa, korzo, bus, crkva, šoping centar i sl.) i selektivno pratiti nešto od sljedećeg (a možete i sve): razgovor, izgled, pokrete, gestikulacije, nekakav događaj itd. što će vas onda navesti da opišete situaciju ili napišete dijalog ili komentirate viđeno ili zapišete svoj tok misli asociran viđenim ili nešto drugo što vam padne na pamet. Dužina do pola kartice. Što zapišete pročitat će te na radionici pa ćemo komentirati.

2. Ping-pong. Dužina do pet kartica. Zadatak je pronaći partnera/icu među polaznicima radionice i s njim/njom se upustiti u naizmjenično pisanje. Nekoliko rečenica jedan pa nekoliko rečenica drugi. Napisano donijeti na radionicu. Popis polaznika će te dobiti za tjedan dana kada istekne rok za prijavu.

3. Odabrati 10 početnih rečenica vaših najdražih djela ili onih koja imate doma na polici, ormaru, vitrini, regalu i sl. te ih prepisati i donijeti na radionicu. Elaborirat ćemo ih zajedno.

Toliko o radionici. Eventualčna pitanja na mail katapult@zigo.hr

Vidimo se na radionici!


Alen Kapidžić
'Katapult'



<< Arhiva >>