NOVO : John Maddox Roberts - 'SPQR I - Kraljev gambit' (Fraktura, 2007.)

utorak , 12.06.2007.


John Maddox Roberts:
'SPQR I - Kraljev gambit'

roman
izd. Fraktura
prevela s engleskog Ivana Maslač
Broj stranica: 328
meki uvez
Cijena: 99,00 kn

Riječ izdavača


SPQR, jedna od najpoznatijih kratica svih vremena, koja znači Senat i rimski narod, nadnaslov je fascinantne serije krimića iz staroga Rima, iz posljednjih dana Republike.
Prva knjiga u nizu jest Kraljev gambit, u kojem glavni junak Decije Cecilije Metel Mlađi, detektiv amater, razotkriva ubojstva i spletke iza kojih se krije urota pogubna za opstanak Rima.
Američki autor John Maddox Roberts na fascinantan način s obiljem povijesne istine opisuje stvarni život u starome Rimu, vjeŔto ispreplećući stvarne povijesne osobe s izmišljenima. Roman Kraljev gambit istinska je zabava za sve ljubitelje povijesti, krimića, ali prije svega izvrsna, napeta štiva. Ova prva knjiga u briljantnu prijevodu Ivane Maslač najavljuje jednu od najpopularnijih serija povijesnih romana.

John Maddox Roberts, rođen 1947., jedan je od poznatijih suvremenih američkih pisaca fantastike i znanstvene fantastike, ali je najveću popularnost stekao upravo svojom serijom SPQR o detektivu amateru koji istražuje okrutna ubojstva u starom Rimu. Ovaj pisac zanimljive biograje bio je pripadnik Zelenih beretki u Vijetnamskom ratu, a romane počinje objavljivati 1977. godine. Godine 1989. objavljuje prvi roman iz serije SPQR, Kraljev gambit, koji je bio u užem izboru za najprestižniju nagradu za kriminalistički roman Edgard Award. Osim krimića iz staroga Rima (do sada ih je objavio deset) objavljuje i seriju krimića o suvremenom detektivu s mnogo autobiografskih elemenata. Do sada je objavio više od četrdeset romana, profesionalni je pisac i živi u New Mexicu.



Jedno poglavlje iz romana pročitajte na ovome linku

<< Arhiva >>