Lokotar otkriva karte

nedjelja , 22.04.2007.



U ponedjeljak, 23. 4. 2007., točno u podne u zagrebačkoj Booksi, Kruno Lokotar, koji je nedavno podigao prašinu slavnim transferom u Algoritam, održati će pressmociju.

Čekanju i medijskom nagađanju došao je kraj. Kruno Lokotar, jedan od najpoznatijih hrvatskih urednika, u ponedjeljak, 23. travnja otkrit će karte i u Booksi govoriti o tome što je radio tijekom transfera iz nakladničke kuće AGM u Algoritam, koji mu je donio nadimak Lokotarinho, koje su nagrade u međuvremenu osvojili naslovi koje je urednički potpisao, što će raditi u Algoritmu, otkrit će naziv i dizajn svoje nove središnje biblioteke, ukratko predstaviti prvu knjigu koja će baš stići iz tiska, možda pokazati multimediju koju je priredio za Sajam knjige u Leipzigu, te natuknuti nešto o budućim naslovima i planovima.

Tko je Kruno Lokotar?
Kruno Lokotar (Daruvar, 1967.) diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uređivao je časopise Godine i Godine nove.
Radio u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, gdje je držao kultni literatalk-show "K Lokotaru".
Selektor i voditelj FAK-a.
Od 2002. do 2007. godine glavni urednik AGM-a.
2004. godine dobio Zlatnu medalju American Society of Illustrators kao art director naslovnice Mirka Ilića za roman "Uho, grlo, nož" Vedrane Rudan.
Tijekom 2004. godine dobio Nagradu "Kiklop" za najboljeg urednika, a tijekom te godine naslovi AGM-a dobili su 14 raznih nagrada, od čega i tri međunarodne.
Od travnja 2007. godine urednik u nakladničkoj kući Algoritam



Izvor: MVinfo.hr

<< Arhiva >>