NOVO : Zeruya Shalev: Ljubavni život (Fraktura, 2007.)

petak , 06.04.2007.



Zeruya Shalev: 'Ljubavni život'
roman
izd. Fraktura
prevela s hebrejskog Andrea Weiss Sadeh
Broj stranica: 278
meki uvez
Cijena: 139,00 kn


Riječ izdavača


Strastven, požudan, beskompromisan, roman 'Ljubavni život' govori o ljubavi koja ne poznaje granice.
Kada se mlada Jara zaljubi u prijatelja svojih roditelja, ostavlja sve što je dotad stvorila: sigurnost, posao, muža... i od prvoga se trenutka u cijelosti prepušta neodoljivoj erotskoj privlačnosti kojom taj stariji muškarac zrači. 'Ljubavni život 'natopljen je opsesivnom ljubavlju, žudnjom i strašću. Istodobno pametan i uzbudljiv, roman Zeruye Shalev nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Duboko emotivan roman uranja u psihološke aspekte ljubavi, požude i braka, vješto otkrivajući složenu žensku strast...
Booklist

'Ljubavni život' Zeruye Shalev snažan je, očaravajući roman... književni udarac puritanizmu koji je skandalizirao Izrael.
Le Nouvel Observateur

Ovaj gusto pisan seksi bestseler nastavlja ondje gdje je Erica Jong stala.
Publishers Weekly

Roman koji je srušio sve prepreke... seksualno eksplicitan, a ipak gusto protkan biblijskim aluzijama i psihološkim uvidima.
The New York Times Book Review

Blistav, otvoren, pametan i dirljiv roman.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

******

Zeruya Shalev rođena je 1959. u kibucu Kinneret. Magistrirala je teologiju. Radi kao književna urednica u nakladničkoj kući Keshet.
Za svoje bestselere, 'Ljubavni život' i 'Muž i žena', nagrađena je Zlatnom i Platinastom književnom nagradom izraelske Udruge izdavača te nagradom ACUM (1997., 2003. i 2005.). Oba romana bila su na top-ljestvicama bestselera u nekoliko zemalja. Zeruya Shalev osvojila je njemačku književnu nagradu Corine (2001.) i francusku nagradu Amphi (2003.), a za roman Muž i žena nominirana je za nagradu Femina 2002. godine. Svoju trilogiju o međuljudskim odnosima završila je 2005. romanom Kasna obitelj, koji je pisala oporavljajući se od teških ozljeda zadobivenih tijekom samoubilačkog napada na autobus koji se zbio nedaleko od njezine kuće.
Živi u Jeruzalemu s trećim suprugom i dvoje djece.





<< Arhiva >>