'The best of Ekran priče' u Močvari - pozivaju se autori na druženje

srijeda , 21.02.2007.




Mjera koja je zadnjih godina razmrdala domaći književni mjerni sustav zove se ekran priče.
U vrlo kratko, to je :
a) priča koja stane na ekran,
a onda i b) natječaj koji ih skuplja i onda po 103 najbolje objavi u knjizi.

Osim što je najmasovniji u svojoj kategoriji, natječaj je jedinstven i zbog toga jer svaku knjigu svojim glasovima sastavljaju čitatelji, a mini-antologije koje tako nastaju izvanredan su pokazatelj života onog nečega što u nedostatku boljeg naziva zovemo "hrvatska književna scena": u njih su uvršteni profesionalci i hobisti, poznati i nepoznati, priznati i nepriznati, svi oni koji imaju dovoljno volje, vještine, dobrih tekstova, sreće s čitateljima i pristup internetu...

Zato će u četvrtak, 22. veljače u 20 h, Močvara predstaviti svojevrsni The Best Of Ekran priče, presjek četiri godine projekta u kojem su, zahvaljujući ideji Stjepana Balenta, sudjelovali Milko Valent, Kruno Lokotar, Krešimir Pintarić, Zoran Lazić, Dario Rukavina, Dorotea Vučić, Goran Bogunović, Anka Munić, Andrija Škare, Slađan Lipovec, Vlado Bulić... i mnogi, mnogi drugi.

Ovom prilikom pozivamo i sve autore koji su sudjelovali u bilo kojem od Ekrana priče da nam se pridruže na još jednom programu lijepe književnosti u Močvari.

Bit će dobro, priče kratke, pravi rafali, redovi za pivo mali!

Dojdite!



Izvor: Net.hr

<< Arhiva >>