Ploveći sajam knjiga u Splitu

četvrtak , 15.02.2007.



Na brodu - međunarodnoj knjižnici 'Logosu II', u splitskoj Trajektnoj luci 13.02. svečano je otvoren ploveći sajam knjiga s više od četiri tisuće naslova s područja znanosti, beletristike, dječjih romana, rječnika i kršćanske literature, koji će biti otvoren do 20. veljače

Brod 'Logos II' pod upravom je neprofitne udruge 'Educational Book Exhibits' sa sjedištem u Velikoj Britaniji, a u 'posadi' je 200 volontera iz 45 zemalja koji su na svečanosti otvorenja pjesmom i plesom predstavili svoje kulture.

Ploveći sajam knjiga otvorio je splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić.

Kapetan broda Nick Lewis kazao je kako je brod izgrađen 1968. u Španjolskoj pod imenom 'Antonio Lazaro', a od 1988. nosi ime 'Logos II' od kada je pod upravom te dobrotvorne udruge. U Split je doplovio iz Sjeverne Amerike, do danas je posjetio 145 zemalja ili 446 luka diljem svijeta, a u svakoj je srdačno dočekan, bez obzira na kulturne i ine različitosti. Brod je do danas posjetilo više od 34 milijuna ljudi svih dobi, statusa i razine naobrazbe. (...)

Tijekom sajma knjige će se na brodu moći kupiti po vrlo pristupačnim cijenama, a posjetitelji, uz simboličnu ulaznicu, mogu uživati i u čitanju knjiga iz bogata fundusa i u programima u kojima sudjeluju volonteri.

'Logosu II' uskoro će se u širenju mira i ljubavi pisanom riječi pridružiti i 'Logos Hope', drugi brod koji se trenutačno obnavlja u trogirskom brodogradilištu.


Izvor: T-portal



<< Arhiva >>