Queer večer književnosti i veselja! večeras u SC-u

četvrtak , 14.12.2006.



U skopu Velesajma kulture, Književne večeri u SC-u predstavljaju jedinstveni queer događaj obojen ženskom queer književnosti te nogometnom groznicom!

Vaše književne uši zadovoljit će poezija Saške Rojc interpretirana by Gabrijela Ivanov Gabe i proza Ivke K. te pokoja ženska nogometna anegdota, dok će vaše muzičke uši u popunosti zaokupiti uvrnuto, drugačije – Queer! - Live on stage presenting 'Bura Bend', prvi u Hrvata ženski nogometni bend koji osim lopte praši i po pozornici!


Saška Rojc bježi s jednog tuluma u Makarskoj u ranu zoru svibnja 2005. prema rodnom Splitu. Kroz tih nekoliko sati vožnje postaje joj jasno da se pod svaku cijenu mora dokopati računala i pisati. Sljedećih mjesec dana ne registrira vanjski svijet. Saška Rojc najzanimljivija je queer autorica koja se 2006. pojavila na hrvatskom duhovnom tržištu zbirkom poezije Puzzlerojc.

Gabrijela Ivanov Gabe 2001. počinje voditi svoju osobnu stranicu na internetu. Saška obožava more. I brodove. Kormilari. 2006. nailazi na Gabe u bespućima interneta. Gabe postaje interpretatorica Saškine poezije.

Gimnazijalka Ivka 1998. u malom dalmatinskom gradu na otoku ima alter ego Helenu, umjetnicu i lezbijku. Ona je glavni i jedini lik u njenim pričama. U veljači 2006. na jednom tulumu u Osijeku upoznaje osobu koja se zove Helena, umjetnica je i lezbijka.

Cijelo vrijeme sve te osobe prati soundtrack s radija, da bi se u listopadu 2006. u poluvremenu nogometne utakmice okupio Bura Bend, lezbijski cover bend u kojem su se neki likovi prepoznali...

Kakva će to predstava biti 14.12.2006. u 20 sati kad se sve to počne odvijati na jednom mjestu u trećoj dimenziji, izvidite. Izborite se za poziciju, ulaz će biti besplatan.



<< Arhiva >>