četvrtak, 28.07.2016.

Travanj s Coelhom

Vesela osmorka u travnju se družila sa Paulom Coelhom. Coelho je brazilski pisac koji je napisao preko 25 knjiga, knjige su mu prevedene na mnoge jezike… Veliki broj ih je preveden i na hrvatski jezik i bio je jako čitan prije 15 godina. Gotovo svi smo čitali „Alkemičara“, „Veronika je odlučila umrijeti“, „Peta gora“… i nismo mogli da se ne osvrnemo i na te knjige no prije svega smo govorili o „Rukopisima iz Akre“, „Zahiru“i „ Vještica iz Portobella“.
Evo citat iz „Rukopisa iz Akre“: „U krugu života ne postoje ni pobjeda ni poraz: postoje samo promjene“. „Vještica iz Portobella» priča je o tajanstvenoj ženi po imenu Athena koja potječe iz Romske obitelji i koja plesom utječe na ljude koji joj se dive. U „Zahiru“ pisac traga za nestalom suprugom-ratnom izvjestiteljicom. Roman je to o muško-ženskim odnosima, ali i potraga za istinom u piščevom životu.
Zaključili smo da je to autor koji piše za široke mase, koji se lako čita, da u njegovim djelima nalazimo duhovno-savjetničke priče, da je jednostavan i da prepričava poznate teze, da ima puno simbolike i ukazuje na važnost knjiga i učenja iz knjiga



- 07:25 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Čitateljski klub je grupa čitatelja koja čita knjigu/e i nakon toga na zajedničkom sastanku raspravlja o pročitanom. Mi smo grupa koja čita jedan naslov i sastaje se prvog utorka u mjesecu. Na raspravi nas se okupi od 12 do16 članova.
Koristimo citate, propitujemo detalje, otvaramo društvena pitanja, iznosimo osobne doživljaje o pročitanom, dajemo različite interpretacije. Sastajemo se zbog: zabave, veselja i humor, stvaranja i produbljivanja prijateljstva, proširivanja čitateljskih interesa i stjecanja novih znanja, kvalitetne i opuštene komunikacije, slobodnog iskazivanja misli, maštanja…
Različite smo životne dobi, no sa istom ljubavlju prema knjizi i čitanju.