Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kljuk

Marketing

Travanj s Coelhom

Vesela osmorka u travnju se družila sa Paulom Coelhom. Coelho je brazilski pisac koji je napisao preko 25 knjiga, knjige su mu prevedene na mnoge jezike… Veliki broj ih je preveden i na hrvatski jezik i bio je jako čitan prije 15 godina. Gotovo svi smo čitali „Alkemičara“, „Veronika je odlučila umrijeti“, „Peta gora“… i nismo mogli da se ne osvrnemo i na te knjige no prije svega smo govorili o „Rukopisima iz Akre“, „Zahiru“i „ Vještica iz Portobella“.
Evo citat iz „Rukopisa iz Akre“: „U krugu života ne postoje ni pobjeda ni poraz: postoje samo promjene“. „Vještica iz Portobella» priča je o tajanstvenoj ženi po imenu Athena koja potječe iz Romske obitelji i koja plesom utječe na ljude koji joj se dive. U „Zahiru“ pisac traga za nestalom suprugom-ratnom izvjestiteljicom. Roman je to o muško-ženskim odnosima, ali i potraga za istinom u piščevom životu.
Zaključili smo da je to autor koji piše za široke mase, koji se lako čita, da u njegovim djelima nalazimo duhovno-savjetničke priče, da je jednostavan i da prepričava poznate teze, da ima puno simbolike i ukazuje na važnost knjiga i učenja iz knjiga

Post je objavljen 28.07.2016. u 07:25 sati.