srijeda, 10.02.2016.

Prosinačko druženje s NOIR kolekcijom




Na prosinačkom druženju jedanaest ljubitelja knjige razgovaralo je o antologijama krimi pripovijedaka koje su vezane za pojedini grad-Dublin, Zagreb, Rim i Barcelonu.
Zbirke vode kroz različite perspektive gradova prikazujući ubojstva i krhkost ljudskih života. Posebno smo se zadržali na Zagrebu i dokumentarističkim pričama koje nas izravno ili neizravno vode u ratna zbivanja. U formi kratkih priča (koje su većini novost i izazov) često na rubu fantastike veliki broj pripovjedača prikazao je mračne strane spomenutih gradova.


Spomenuli smo i naše autore:Božicu Jelušić, Dubravku Ugrešić i Gorana Tribusona.
Jedna članica Kluba nam je predstavila knjigu: Sapiens : Kratka povijest čovječanstva, autora Yuvala Noaha Hararija

- 10:48 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Čitateljski klub je grupa čitatelja koja čita knjigu/e i nakon toga na zajedničkom sastanku raspravlja o pročitanom. Mi smo grupa koja čita jedan naslov i sastaje se prvog utorka u mjesecu. Na raspravi nas se okupi od 12 do16 članova.
Koristimo citate, propitujemo detalje, otvaramo društvena pitanja, iznosimo osobne doživljaje o pročitanom, dajemo različite interpretacije. Sastajemo se zbog: zabave, veselja i humor, stvaranja i produbljivanja prijateljstva, proširivanja čitateljskih interesa i stjecanja novih znanja, kvalitetne i opuštene komunikacije, slobodnog iskazivanja misli, maštanja…
Različite smo životne dobi, no sa istom ljubavlju prema knjizi i čitanju.