KICKBOXING

subota, 27.11.2010.

Bojan i Marko zlatni

U današnjem finalu Europskog kickboixng prvenstva za seniore, borili su se u full contactu Bojan Mišković -81 kg i Marko Tomasović +91 kg.

Bojan Mišković je za protivnika imao Rusa Ilyu Savlejeva i pobijedio ga jadnoglasnom odlukom sudaca 3:0. Bojan je osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju te postao prvak europe u full contactu.

I drugi naše predstavnik u današnjem finalu - Marko Tomasović u apsolutnoj kategoriji pobijedio je Poljaka Wojciecha Jastebskog rezultatom 2:1. Marko je time osvoji zlatnu medalju i titulu Europskog prvaka u full contactu.

Što se ostalih rezultata tiče, valja pridodati da su hrvatski kickboksači i kickboksačice osvojili još i 1 srebrnu medalju (Ana Znaor u semi contactu +70 kg), 2 brončane medalje - Agron Preteni u full contactu -91 kg, i Nives Radić također u full contactu, -70 kg.


Ostvarenim rezultatom smo u svakom slučaju zadovoljni. Hrvatski kickboxing ponovno je dokazao da mu je mjesto na europskom vrhu. Šteta je da su neposredno pred nastup zbog raznih razloga odustali Marko Deša (aktualni svjetski viceprvak), Zvonimir Gribl (višestruki osvajač medalja na svjetskim i europskim prvenstvima), Sanjin Pol Vrgoč (ovogodišnji brončani sa Svjetskih igara borilačkih sportova iz Pekinga) te Boris Mišković (aktualni svjetski prvak u semi contactu). S njima rezultat bi bio zasigurno još uspješniji.


Čestitke svima!


- 21:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #