KICKBOXING

ponedjeljak, 08.11.2010.

Odprta Slovenija




U iščekivanju službenih rezultata s Međunarodnog kickboxing turnira 27. "Slovenija Open" evo u nastavku nekoliko izvještaja iz naših klubova:



KBK "Lav" - Pula i "Lav" - Medulin

Izvještava: Rudolf Oliva


Tri pehara za Lavice



U subotu, 6. studenog 2010. godine u Zagorju ob Savi održano je Otvoreno kickboxing prvenstvo Slovenije „SLOVENIJA OPEN 2010.“, u disciplinama semi contact i light contact. Borbe su se odvijale na šest borilišta, a konkurencija je bila izuzetno jaka.

Među 385 natjecatelja iz 53 kluba Austrije, Hrvatske, Mađarske, Italije, Bugarske, Slovačke, Njemačke, Srbije, Švicarske i Slovenije, vrlo uspješno je nastupilo i troje natjecatelja pulskog i tri natjecateljice medulinskog kickboxing kluba „Lav“, koji su nastupili u obje kickboxing discipline i izborili nastupe u pet finala. Sveukupno su osvojili osam odličja (tri pehara i pet medalja).


Zlatne lavice - Diana Tanushaj i sestre Emili i Doris Vitasović


Najuspješnije su bile natjecateljice medulinskog kickboxing kluba „Lav“ Diana Tanushaj te sestre Emily i Doris Vitasović, koje su u disciplini light contact u kategoriji natjecateljica do 16 godina osvojile prva mjesta i pehare.

Zanimljivo je da je Emily Vitasović u finalnoj borbi za protivnicu imala Slovenku od koje je Emily izgubila finalnu borbu na Svjetskom prvenstvu prije mjesec dana. No ovaj put Emily je ušla u borbu bez zdravstvenih poteškoća i s lakoćom savladala slovensku natjecateljicu.


Ekipa medulinskog i pulskog kickboxing klubova "Lav"

Ostvareni su sljedeći rezultati:

Light contact:
Diana Tanushaj (KBK „Lav“ Medulin) do 16 godina -55 kg - 1.mjesto
Emily Vitasović (KBK „Lav“ Medulin) do 16 godina -60 kg - 1.mjesto
Doris Vitasović (KBK „Lav“ Medulin) do 16 godina -65 kg - 1.mjesto
Emily Vitasović (KBK „Lav“ Medulin) iznad 16 godina -60 kg - 3.mjesto
Neven Gerenčir (KBK „Lav“ Pula) do 16 godina -63 kg - 3.mjesto

Semi contact:
Doris Vitasović (KBK „Lav“ Medulin) do 16 godina -65 kg - 2.mjesto
Neven Gerenčir (KBK „Lav“ Pula) do 16 godina -63 kg - 2.mjesto
Emily Vitasović (KBK „Lav“ Medulin ) do 16 godina -60 kg - 3.mjesto

Od pulskih Lavova nastupili su i Dominik Fontana u semi contactu u kategoriji do 16 godina, težine -32 kg te Sven Gerenčir u semi contactu i light contactu u kategoriji natjecatelja preko 16 godina težine -63 kg, no oba su natjecatelja zaustavljena već u prvoj borbi u osmini odnosno šesnaestini finala.



KBK "Moslavac", Popovača

Izvještava: Dražen Šalković


Jaka konkurencija na Slovenia Openu



U subotu je u slovenskom gradu Zagorje Ob Savi održano Otvoreno prvenstvo Slovenije u kickboxingu na kojem je sudjelovalo 385 natjecatelja iz 10 zemalja.

Na ovom izuzetno kvalitetnom turniru sudjelovali su ponajbolji natjecatelji u semi i light contactu, a posljednji je i turnir pred Europsko prvenstvo za seniore u Grčkoj pa se mogla provjerit i trenutna forma hrvatskih reprezentativaca. Na ovom natjecanju opet su vrlo uspješno nastupili i članovi kickboxing kluba "Moslavac" iz Popovače osvojivši ukupno dva srebra i dvije bronce.


Najuspješniji junior Moslavca - Marko Filipović u borbi


U kadetskoj konkurenciji najuspješniji je ponovo bio sve bolji Hrvoje Stakor koji je u prvoj borbi kategorije do 52 kg pobjedio Mlakara Gašpara 13:5 da bi u polufinalu u zadnjoj sekundi borbe pobjedio Roka Vrtačnika 6:5. U finalu nije bilo dovoljno snage i koncentracije te Hrvoje gubi borbu od Roka Gregurića rezultatom 12:9 i osvaja srebrnu medalju.

U kategoriji do 42 kg Mateo Đudarić pobjeđuje bugarina Matosa Matea 10:9 da bi u polufinalu izgubio od Marina Faragune iz Labina rezultatom 8:4 te osvaja treće mjesto na prvenstvu.

Marko Filipović, inače juniorski viceprvak svijeta u semi contactu i brončani junior sa Svjetskog prvenstva u light contactu, na žalost ni ovaj puta nije se uspio popeti na najviše postolje. Marko je nastupio u dvije natjecateljske skupine - semi contact +69 kg gdje osvojio brončanu medalju, te u paru s Miroslavom Grgićem u skupini "2on2 fight" također osvaja brončanu medalju.

Najbolji športaš iz Popovače Miroslav Grgić nastupio je u semi contactu u kategoriji do 69 kg i pokazao da je spreman za velike rezultate odradivši vrlo profesionalno ovaj turnir. U prvoj borbi za protivnika je imao austrijanca Markusa Blummela i potpuno ga deklasirao rezultatom 10.4 da bi u polufinalu pružio jednu od najboljih borbi na cijelom turniru protiv Gianlucce Pierbona iz Italije. Borba je bila dinamična i neizvjesna do samog kraja da bi u produžecima Grgić pobjedio rezultatom 10:9 i otišao u finale. Iscrpljen i nedovoljno oporavljen nije uspio pobjediti domačeg borca iskusnog Juvana Klemena te gubi 10:8 ali ostaje dojam da je mogao više da je odmor do finala bio duži.

U "2on2 fight" ili "dva na dva" borbama u semi contactu koje je bilo na samom kraju turnira Miroslav Grgić i Marko Filipović pobjeđuju svjetskog prvaka Zvonimira Gribla u paru sa austrijskim borcem te privređuju pravu malu senzaciju na turniru. U polufinalu gube od domaćih natjecatelja te osvajaju treće mjesto u timskim borbama.


Ekipa KBK "Moslavac" iz Popovače

Ovim turnirom Grgić potvrđuje odličnu formu pred predstojeće Europsko prvenstvo u Grčkoj pa njegov trener Dražen Šalković očekuje odlične rezultate iz Grčke.



KBK "Budokai - Labin", Labin

Izvještava: Josip Bepi Faraguna


Dvostruka kruna Labinjanima



Na kickboxing otvorenom prvenstvu Slovenije u disciplinama semi i light contact, u organizaciji Slovenskog kickboxing saveza i domaćeg kickboxing kluba „Pon do kwan“ iz Zagorja ob Savi, nastupilo je 53 kluba iz 10 zemalja sa 385 natjecatelja. Natjecanje je održano za kadete (mlađe od 16 godina) i za seniore (starije od 16 godina).

Na ovom međunarodnom natjecanju koje je organizirano 27. put, labinski natjecatelji su bili znatnije uspješniji nego prošle godine kada su ovojili 4 bronce. Sada su osvojili 9 odličja: 2 zlata, 1 srebro i 6 bronci.


Uspješna ekipa KBK "Budokai - Labin" iz Labina predvođena trenerom Josipom Bepijem Faragunom

Rezultati u konkurenciji kadeta:

Zlato su osvojili:
- Marino Faraguna - u kategoriji -42 kg u light contactu
- Almir Hodža - u kategoriji -69 kg u lightcontactu

Srebro je osvojio:
- Marino Faraguna - u kategoriji -42 kg u semi contactu

Broncu su osvojili:
- Katarina Cukarić - u kategoriji +60 kg u semi contactu
- Domagoj Josip Kubaj - u kategoriji -32kg u semi contactu
- Marino Faraguna - u kategoriji -47 kg u semi contactu
- Almir Hodža - u kategoriji -69 kg u semi contactu

Rezultati u konkurenciji seniora:

Broncu su osvojili:
- Alan Jakupović - u kategoriji +89 kg u semi contactu
- Katarina Cukarić - u kategoriji -65 kg u semi contactu



Kickboxing savez Primorsko-goranske županije

Izvještava: Predrag Znaor


Ana Znaor, Frane Opačak i Josip Kranjčec
zlatni na Slovenija Open



Kickboksači Primorsko-goranske županije uspješno su nastupili na „27. Slovenija Open“, kickboxing turniru u semi i light contactu koji se tradicionalno održava u Zagorju ob Savi.

Ana Znaor, članica KBK "Sušak", Rijeka osvojila je dva prva mjesta u obje kickboxing discipline među seniorkama u skupini preko 65 kg. Frane Opačak, član KBK "Kvarner", Rijeka je prvi među seniorima u semi contactu do 63 kg, a Josip Kranjčec, član KBK "Malinska" je postao prvak u semi contactu među veteranima preko 35 godina starosti.

Zvonimir Gribl, član KBK "Malinska" je nakon 9 borbi osvojio 3 srebrne medalje. Nastupio je u semi contactu u čak 3 kategorije. Medalje je osvojio do 84 kg, do 89 kg i među veteranima preko 35 godina starosti. Kristijan Benac iz KBK "Sušak", Rijeka je nakon 4 borbe zauzeo drugo mjesto u seniorskom light contactu do 69 kg.

KBK "Kvarner", Rijeka je imao 7 natjecatelja koji su osvojili 6 medalja. Pored zlatnog Opačka, dvojica drugoplasiranih su među kadetima Mario Ramzi u light contactu do 63 kg i Alvin Ališić u light contactu preko 69 kg. Brončani su Renato Mujkanović i Edin Kozarević u kadetskom light contactu do 69 kg te Kristijan Kardum u semi contactu među kadetima do 32 kg.

U Zagorju je nastupilo 385 boraca iz 10 država. Malinskare i Sušačane je vodio trener Predrag Znaor, a natjecatelje KBK "Kvarner" treneri Mujo Ališić i Predrag Pašić. Borbe su se odvijale na 6 borilišta, a sudilo je i četvero riječkih sudaca. To su Kristina Pilko, Luka Tuta, Antonio Skladany i Davor Milaković.


Vesela i uspješna ekipa promorsko - goranskih kickboksača i njihovih trenera, a tu je i pokoji sudac.



Eto, baš lijepo. A sada Vukovar!



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #