KICKBOXING

ponedjeljak, 18.10.2010.

Eto ti ga na, opet ista priča

Jučer je kroz nevidljive linije mobilnih telefona prostrujila vijest o uhićenju našeg sportaša Marka Tomasovića, boksačkog olimpijca, kickboksačkog viceprvaka svijeta, višestrukog prvaka Hrvatske u full contactu, člana splitskog Pit Bulla.

Naravno da smo se svi zabrinuli. Što se je dogodilo, što je istina, što je prenapuhavanje vijesti, što je zloupotreba imena i prljave političke igre, tko je akter, tko je u cijeloj priči statist, a tko samo u prolazu?

A zašto?

Index.hr objavio je prvi vijest:
Prva vijest je bila pod naslovom:
"Željko Rajić premlaćen u hotelu Lav
- uhićen Kerumov boksač Marko Tomasović"


Da bi nakon nekoliko sati isti članak neznatno pomijenili i u naslovu i u tekstu. Svejedno, početni šok za sve nas koji poznajemo Marka.
VIJEST - Index.hr

Odmah iza toga i Slobodna Dalmacija:
VIJEST 2 - Slobodna Dalmacija

Pa drugi dan ponovno Slobodna s malo više informacija:
VIJEST 3 - Slobodna Dalmacija

Pa je Slobodna dala još više komentara:
VIJEST 4 - Slobodna Dalmacija

A u Riječkom Novom listu u Crnoj kronici objavljen je tako veliki članak, kakvoga Marko ne bi dobio ni da je ne znam što osvojio u ringu.






Čak je i na Profightstore forumu potekla bljutava diskusija, a reklo bi se ljudi tamo znaju o kome se radi:
THREAD na Profightstore forumu


I kad se sve to pročita, jasno je da je u cijeloj toj priči naš Marko, izgleda bio samo u prolazu, a da se preko njegova imena i etikete "Kerumov boksač" želi udariti ispod pojasa nekog drugog. A želi se ne samo okaljati tamo nekog političara, već se bezobzirno, bezrazložno i definitivno lažno i neprovjereno blati našega sportaša.

A nikada te i takve novine nisu toliko pisale o Markovim uspjesima. A bilo ih je. Cijeli jedan post bi trebalo samo za pobrojati ih - u kickboxingu, u boksu, ali i na drugim poljima, na fakultetu. Naravno, to - kažu ti naši novinarčići, ne zanima javnost.

I opet se pitam - kakve to vrijednosti ističu i promiču naše dnevne novine - sve dnevne novne, nema tu razlike, bile one političke, regionalne, sportske? Zar svi ti novinari misle da mi kao čitatelji jedva čekamo da nekoga uhapse, osramote, pribiju na stup srama, pa da ćemo onda kupovati još više novine i još više čitati njhove žute članke?

A tako su providni.


- 23:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #